Οι μετρήσεις του αιολικού δυναμικού της Ικαρίας συνεχίζονται

Άδεια για την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στην Ικαρία (για την μέτρηση του αιολικού δυναμικού) ζήτησε η Μυτιληναίος ΑΕ ή Ίκαρος ΑΕ από την Δασική Υπηρεσία της Περιφερειακής ενότητας Σάμου. Η «ησυχία» που επικρατεί γι’ αυτό το θέμα δημιουργεί ανησυχίες σε πολλούς από τους κατοίκους του νησιού. Είμαστε σε αναμονή των ημερίδων ή της ημερίδας με καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει, δεν έχει ακόμα οριστεί.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρία που έχει πάρει άδεια για την εκμετάλλευση του αιολικού πάρκου της Ικαρίας θα ενημερώσει την τοπική κοινωνία μέσα στον Ιούνιο, όπως έχει ειπωθεί. Κάτι τέτοιο από πολλούς θεωρείται ότι ίσως θα ναι αργά για να αναλυθούν τα υπέρ και τα κατά αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης. Θυμίζουμε επίσης ότι οι Δασικές Υπηρεσίες της χώρας μας, σύμφωνα με τους νέους νόμους μπορούν να παραχωρήσουν δασικές εκτάσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών (fast track), πολύ πιο εύκολα απ’ ότι παλαιότερα.

Το ikariamag είναι (ίσως) το μόνο ικαριακό μέσο που δημοσίευσε απόψεις όλων των πλευρών σε μια προσπάθεια ψύχραιμης πάντα ενημέρωσης, εγκαινιάζοντας μάλιστα την όλη διαβούλευση από τις αρχές Αυγούστου του 2011.  Από εκεί και πέρα, κακόγουστα σχόλια και ειρωνείες έχουν πάντα να κάνουν με το ότι κάποιοι δεν έχουν μάθει παρά να διαβάζουν μόνο φυλλάδες των κομμάτων (τους).

Εμείς για όσο λειτουργούμε… θα πετάμε υπεράνω αυτών!

ikariamag.gr

ikariastore banner