Θερμή ανταπόκριση βρήκαν οι συναντήσεις του Φάρου για το «Άγχος στη σχολική ζωή» στην Ικαρία

Το Παράρτημα Ικαρίας του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων «Φάρος», διοργάνωσε τρεις ανοιχτές συναντήσεις για γονείς με θέμα το «Άγχος στη σχολική ζωή». Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου στο Παλιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου, ακολούθησε η συνάντηση της Δευτέρας 9 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Χριστού Ραχών και ο κύκλος παρεμβάσεων ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση  της Τετάρτης  11 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ευδήλου.

Στις συναντήσεις έγινε μια γενική  αναφορά στις αιτίες και τα συμπτώματα του άγχους, ενώ έμφαση δόθηκε στο άγχος που βιώνουν οι μαθητές/τριες στα διάφορα στάδια της σχολικής ζωής. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο μετάβασης από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη και κατά τη περίοδο των εξετάσεων. Επίσης, τονίστηκε ο ρόλος των γονέων και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλουν στην αντιμετώπισή του.

Το θέμα φάνηκε να απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθησαν στις συναντήσεις και κρίθηκε άκρως επίκαιρο μιας και διανύουμε περίοδο εξετάσεων.

Σε γενικές γραμμές το κλίμα των συναντήσεων ήταν θετικό και εκδηλώθηκε έντονη επιθυμία και ενδιαφέρον για τις μελλοντικές δράσεις του Κέντρου Πρόληψης σε μόνιμη βάση πλέον.