Η Περιφέρεια Β.Αιγαίου στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού «NEXUS»

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα συμμετάσχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού «NEXUS» (Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Θαλάσσιος, Ορειβατικός, Περιπατητικός, Spa & Wellness, Γαστρονομικός κτλ) που διοργανώνει η «EUROPEAN EXPO» από τις 29 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο «MEC» στην Παιανία. Με τη συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση, θα γίνει μία σημαντική προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η οποία δύναται να αποτελέσει ικανό μοχλό οικονομικής αλλά και τουριστικής ανάπτυξης.

Στην έκθεση «NEXUS» έχουν κληθεί να συμμετάσχουν παραδοσιακά μουσικά- χορευτικά συγκροτήματα από τις παροικίες των νησιών στην Αθήνα ενώ θα υπάρχει παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της, θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένες συναντήσεις με 15 tour operators από χώρες όπως: Ρωσία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ν. Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία, Αγγλία, Βουλγαρία. Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα παραθέσει γεύμα εργασίας και θα πραγματοποιήσει επιπλέον κατ΄ ιδίαν (b2b business to business) επαφές με τους συγκεκριμένους tour operators. Η δυνατότητα αυτή, με πολύ ευνοϊκούς όρους, εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για τους Δήμους και τους φορείς τουρισμού που θα θελήσουν να συμμετάσχουν και ενημερώθηκαν σχετικά με έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας Τουρισμού. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα στους ανωτέρω φορείς να συμμετάσχουν ως συνεκθέτες στο περίπτερο της χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα για b2b επαφές με τους tour operator πληρώνοντας στο διοργανωτή της έκθεσης (EUROPEAN EXPO) το ποσό των 250 € (50% έκπτωση από το ποσό που ισχύει για τους λοιπούς συνεκθέτες).

Η έκθεση «NEXUS» είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που διατηρούν τα στοιχεία της τοπικής κουλτούρας και ταυτόχρονα συνδυάζουν φύση, πολιτισμό, αρχιτεκτονική, γαστρονομία και αναψυχή.

ikariastore banner