Η θέση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη συλλογή υπογραφών κατά των 110 ανεμογεννητριών (μέρος Β)

Μετά τη δημοσίευση της 16ης Δεκεμβρίου (Η θέση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Συλλογή Υπογραφών Κατά των 110 α/γ) άρχισε ένας διάλογος μεταξύ της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση του Πράμνειου Όρους και της Πρωτοβουλίας κατά των 110 ανεμογεννητριών (μέρος μόνο του οποίου αποτυπώνεται στα σχόλια του άρθρου της 16ης Δεκεμβρίου). Από τον διάλογο αυτό προέκυψε η εξής προσθήκη στη τελευταία παράγραφο, η οποία πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

“Καλούμε τον Δήμο Ικαρίας:…..
• να δραστηριοποιηθεί προς κατάλληλες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ενεργειακές λύσεις που είναι συμβατές με την Ικαρία, όπως την αυξημένη συμμετοχή του στο αναστρέψιμο-υβριδικό έργο των Ραχών, από όπου μπορεί να αντλήσει σημαντικά έσοδα, αλλά και την αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων της Ικαρίας ενδεχομένως μέσα από πολυμετοχικά σχήματα τοπικών, κυρίως, συμφερόντων όπου θα πρέπει να συμμετέχει και ο Δήμος, αντλώντας και τα σχετικά οικονομικά ανταλλάγματα (γεωθερμία, τηλεθέρμανση, μικρές μονάδες ΑΠΕ). Οι υπογραφές αυτού του ψηφίσματος δεν εξουσιοδοτούν για αποδοχή οποιονδήποτε μελλοντικών επιλογών, που θα πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενική βάση”.

Μετά από τη προσθήκη αυτή, ως Πρωτοβουλία Πολιτών δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών κατά των 110 α/γ (ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, κατά του αιολικού σταθμού των 330 MW). Ο διάλογος που άνοιξε μεταξύ των δυο κινήσεων επιβεβαιώνει τον πλούτο και τη δυναμική που προκύπτει από οποιαδήποτε αυθεντικά διαλεκτική διαδικασία. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διαφυλάξουμε τη σημαντική βιοποικιλότητα του νησιού μας, τον ιδιαίτερο πολιτισμό μας, σε τελική ανάλυση, τους ίδιους τους όρους της ύπαρξής μας.

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση του Πράμνειου Όρους

ikariastore banner