Η εκδήλωση της Ν.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για τον βιομηχανικό αιολικό σταθμό

Το Σάββατο, 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ, με καλεσμένο τον Μάκη Παπαδόπουλο, υπεύθυνο του τμήματος Οικονομίας του ΚΚΕ. Το  κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν τα ενεργειακά σχέδια που αφορούν την Ικαρία, οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στο διεθνές και εθνικό στερέωμα μέσα σε συνθήκες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, τα βασικά μειονεκτήματα που προκύπτουν από τη πολιτική της “απελευθέρωσης” της αγοράς ενέργειας  (n.b. που μόνο απελευθέρωση δεν είναι εφόσον επιδοτείται αδρά και επιπλέον το κράτος ‘αγοράζει’ από ιδιώτες σε τσουχτερές τιμές τη παραγόμενη ‘πράσινη’ ενέργεια…) και οι προτάσεις του κόμματος που κινούνται στη λογική της διασφάλισης της ενέργειας ως κοινωνικό αγαθό.

Ακολουθούν τα ηχητικά αρχεία των εισηγήσεων που έγιναν στη διάρκεια της εκδήλωσης ανά ομιλητή και οι σχετικές ερωταπαντήσεις που ακολούθησαν.
Για να διαβάσετε την εισήγηση του Μ.Παπαδόπουλου σε σχέση με τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και τη πρόταση του ΚΚΕ, που έκανε ο ίδιος το 2008 σε ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, πατήστε εδώ.

Εισαγωγή, από την Κ.Σεφέρη
Εισήγηση Ν.Λαρδά
Εισήγηση Σ.Σταμούλου
Πρώτος γύρος ερωταπαντήσεων και εισήγηση Μ.Παπαδόπουλου
Δεύτερος γύρος ερωταπαντήσεων, εισήγηση περιφερειακής συμβούλου, κ.Ρ.Στεφανάκη-Μαυρατζώτου

savepramnos

ikariastore banner