Επιστολή διαμαρτυρίας από Ικαρία: Υπέρογκες δαπάνες Ελληνικού Κοινοβουλίου

Ικαρία  23 – 01 - 2012
ΠΡΟΣ: 1.Πρωθυπουργό  2.Αρχηγούς Κομμάτων
Κοιν. 1. Πρόεδρο Δημοκρατίας 2. Επιτηρητών Εθνικής Οικονομίας (Τροϊκα – Δ.Ν.Τ.)

ΘΕΜΑ : Υπέρογκες δαπάνες Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μετά την πάροδο 2 και πλέον ετών από τις τελευταίες εκλογές και τις εξαγγελίες του τέως Πρωθυπουργού ότι λεφτά υπάρχουν, προσγειωθήκαμε κάπως ανώμαλα μετά από λίγους μήνες, ακούγοντας πάλι τον Πρωθυπουργό να λέει άλλα αυτή τη φορά, ότι δηλαδή η Ελλάδα μοιάζει με τον Τιτανικό, λίγο πριν από την πρόσκρουση στο παγόβουνο. Αλλά και ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο.

Μετά από αυτά ακολούθησε το Μνημόνιο (1) με επακόλουθο την φοροεπιδρομή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, 13ο και 14ο μισθό, κατακόρυφη αύξηση καυσίμων και εισιτηρίων κ.λ.π. Επίσης μπήκε και δεύτερος φόρος στην ακίνητη περιουσία το γνωστό χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Και τότε εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας, έσκασε η βόμβα του δημοψηφίσματος…. ακολούθησε το Μνημόνιο (2) με ακόμα πιο δυσβάσταχτους όρους, όπως η εφεδρεία, οι απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας.

Είναι φανερό από την απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, ότι διερχόμαστε την μεγαλύτερη κρίση αξιών της ελληνικής πολιτικής. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για το πόσο κατώτερες των περιστάσεων στάθηκαν οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας ; Η περίφημη απογραφή των Κώστα Καραμανλή και Αλογοσκούφη, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την απαρχή της επιτήρησης της χώρας. Αλλά και την απάντηση (relans) του διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου που από το 6,5 % του ελλείμματος το εκτίναξαν στο 15 %.  Και έρχονται τα σκάνδαλα να επιβεβαιώσουν τη διαφθορά των πολιτικών, Χρηματιστήριο-Βατοπέδι-Δομημένα Ομόλογα-οπλικά συστήματα-υποβρύχια-Siemens . Μετά από όλα αυτά κανένας υπεύθυνος πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη. Όλοι είναι καλυμμένοι πίσω από τον σκανδαλώδη νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και τέλος για όλα αυτά τα εγκλήματα κατάχρησης εξουσίας, πήγε φυλακή …ένας καλόγηρος..

Και τώρα το θέμα που με απασχολεί, με αγανακτεί, με εξοργίζει, με θυμώνει, είναι το θέμα των προκλητικών δαπανών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η κρίση που έχει γονατίσει όλους τους έλληνες, δεν έχει αγγίσει τους 300 ….της Εκκλησίας του Δήμου της πλατείας Συντάγματος. Αναφέρω ορισμένα από τα προνόμια που έχουν ψηφίσει για τους εαυτούς τους κατά καιρούς οι εθνοπατέρες της Βουλής. Μισθός μετά τη μείωση πάνω από 6.000 €, σύνταξη μετά από μία τετραετία με 5.000 €.  16 μισθοί το χρόνο ! Ο Κώστας Καραμανλής φρόντισε πριν κλείσει την …επιτυχημένη τετραετία να προικίσει τους 300,  με τσάμπα αυτοκίνητα πολυτελείας (LEXUS) των 60.000 €.  Τώρα τους τα αλλάξαμε με μικρότερου κυβισμού…..  Καύσιμα για τα αυτοκίνητα 600 € το μήνα.

2 πολιτικά  γραφεία … από 1.000 € έκαστο, 3 με 4 γραμματείς για τα γραφεία, δεν θα παίρνουν και αυτοί 2 με 3 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ; 70 αεροπορικά εισιτήρια τσάμπα το χρόνο. Τηλέφωνα δωρεάν ; κινητά 200 € το μήνα. Φοροαπαλλαγές μισθού, επιδομάτων, πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία συνεχίζουν να ισχύουν από την εποχή του ασυμβίβαστου του βουλευτή, με την άσκηση δεύτερου επαγγέλματος. Επίσης με ευθύνη των βουλευτών έχουν προσληφθεί 1.300 αντιπαραγωγικοί κηφήνες στη βουλή, απορίας άξιον πως χωρούν 1.600 άνθρωποι σε ένα κτίριο !! Εκτός όμως από τους 1.300 αεριτζήδες που έχουν στοιβάξει στη βουλή, υπάρχει και μια στρατιά αστυνομικών που προστατεύει τον ..ναό της δημοκρατίας.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, το κόστος του έλληνα βουλευτή δεν είναι 6.000 €, αλλά φθάνει τις 30.000€ το μήνα!! Φαίνεται ότι το «μπάτζετ» της ομάδας της …«ψωροκώστενας» είναι μακράν πρώτο στην Ευρώπη…

Και τώρα το δεύτερο μέρος της αγανάκτησής μου στρέφεται στο νόμο σκάνδαλο περί επιχορήγησης-επιδότησης των κομμάτων με το 1/000 επί του κρατικού προϋπολογισμού. Ο κατάπτυστος αυτός νόμος πλαίσιο, εκπονήθηκε από τον Κώστα Σκανδαλίδη επί διακυβέρνησης «αείμνηστου» Ανδρέα Παπανδρέου. Μετατρέπει τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου σε διαφημιστικά spots στα κανάλια της τηλεόρασης, σε πλαστικά σημαιάκια, σε βεγγαλικά και εισιτήρια !! Είναι χαρακτηριστικό της κρίσης αξιών των κομμάτων εξουσίας, ότι αφού χρεοκόπησαν την Ελλάδα με τον συνεχή εξωτερικό δανεισμό, χρεοκόπησαν και τα ίδια τους τα κόμματα, υποθηκεύοντας σε τράπεζες την επιδότηση των κομμάτων μέχρι το 2015 και τον λογαριασμό αυτόν της υποθήκευσης, θα κληθούν να πληρώσουν όχι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά οι έλληνες φορολογούμενοι.

Ο κατάπτυστος αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Ας πληρώσουν οι πολιτικάντες, πουλώντας μερικά από τα ….20 διαμερίσματα που κέρδισαν με την τίμια εργασία τους…… για να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τον προεκλογικό αγώνα τους. Γιατί πρέπει να τα πληρώνει όλα ο έλληνας φορολογούμενος ;; Είμαι σίγουρος ότι σε όλα αυτά που έχω αναφερθεί, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί η βουλή των ελλήνων έχει πάψει πια να είναι θεσμός, αλλά μάλλον ένα συντεχνιακό club ανομίας. Η μόνη περίπτωση αλλαγής για την εξυγίανση της βουλής, αν το επιβάλει η Τρόϊκα.
Αυτό που προτείνω λοιπόν είναι η εφεδρεία και το κούρεμα να αρχίσει από την Βουλή των Ελλήνων. Κούρεμα λοιπόν στα προκλητικά προνόμια των βουλευτών και μείωση του αριθμού τους στους 200. Μας φθάνουν και περισσεύουν. Εφεδρεία στο 50 % των 1.300 αεριτζήδων της βουλής.

Και επιτέλους ας πληρώσουν αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη. Αυτοί που παρέλαβαν το 1980 το εξωτερικό χρέος στο 30 % και το έφθασαν σήμερα στο 160 %. Ας πληρώσουν αυτοί που με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τους, οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Μετά τιμής
ΚΟΧΥΛΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
Συνταξιούχος Μηχανικός Ε.Ν.
ΙΚΑΡΙΑ

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr