Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα το Σωματείο εργαζομένων στον τουρισμό στην Ικαρία. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου, έκαναν παράσταση στην Τ.Υ του ΟΑΕΔ στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Ικαριας-Φούρνων και στον Δήμο Ικαριας.

Από τις 16/9/2011 ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχιακού βοηθήματος και λήγει στις 30/11/2011.

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό – Ξενοδοχεία στην Ικαρία στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 23 Αυγούστου 2011, μετά την ψήφιση όλων των τελευταίων αντεργατικών νόμων από την κυβέρνηση και τα κόμματα των μεγαλοεργοδοτών, και αφού εκτιμήσαμε τα πορίσματα και τις προτάσεις της επιτροπής «εμπειρογνωμόνων» του Υπουργείου Εργασίας αποφασίσαμε:

Διαβάστε τις ανακοινώσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων (Τουριστικά & Επισιτιστικά Επαγγέλματα) Ικαρίας – Φούρνων για την κατάργηση των βαρέων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των επιδομάτων ανεργίας.

Κοινή ανακοίνωση, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα, εξέδωσαν τα συνδικάτα Επισιτισμού και Τουρισμού, καλώντας όλους τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα της χώρας, να αντιδράσουν στις αλλαγές αυτές.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας, ακυρώνεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του εν λόγω κλάδου, καθώς καταργείται η πενθήμερη εργασία. Συγκεκριμένα, το άρθρο 8 του νομοσχεδίου, προβλέπει ότι «η εργασία που παρέχεται την έκτη μέρα της βδομάδας, κατά παράβαση του συστήματος πενθήμερης εργασίας, ανεξάρτητα από τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αμείβεται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%».

ikariastore banner