ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Όχι στην εργασιακή εφεδρεία, όχι στις απολύσεις

Στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης κατά του Δημοσίου και των εργαζομένων σε αυτό, με πρόσχημα τη «δημοσιονομική εξυγίανση» και προφανή όσο και δηλωμένο στόχο τη συρρίκνωση του, καθώς και το ξεθεμελίωμα κάθε δωρεάν και δημόσιου αγαθού, οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι πλέον γεγονός. Το «ξεκαθάρισμα» του «σπάταλου δημόσιου» ξεκινά με τις καθαρίστριες των σχολείων μας! Η εργασιακή εφεδρεία είναι μια ύπουλη απόλυση χωρίς αποζημίωση που θα στείλει στην εξαθλίωση συνολικά 200.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο ξεκινώντας από το πιο ευάλωτο κομμάτι των εργαζομένων: αυτών που πλησιάζουν στη σύνταξη.

Είναι ξεκάθαρο πως η εργασιακή εφεδρεία θα φτωχοποιήσει άμεσα τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, θα  σημάνει χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα συρρικνώσει τις, ήδη λιγοστές, δωρεάν παροχές και θα οδηγήσει στην κατάρρευση των σχολείων, νοσοκομείων, δημοσίων συγκοινωνιών, υπηρεσιών πρόνοιας κ.λ.π. Θα οδηγήσει  παράλληλα και στην αγκαλιά των πάσης φύσεως  επιχειρηματιών που θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό, από ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού μέχρι εταιρίες μέσων μαζικής μεταφοράς και από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μέχρι ιδιωτικές κλινικές.

Ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας στα σχολεία όπου πολλές δεκάδες μαθητών συστεγάζονται και περνούν καθημερινά πολλές ώρες, η εξασφάλιση μόνιμης και συνεχούς παρουσίας καθαριστριών είναι απόλυτη ανάγκη.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υπαγωγή σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας τεσσάρων συντοπιτισσών μας που εργάζονται στο Δήμο Ικαρίας και στα σχολεία της περιοχής μας.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις εργαζόμενες και στις οικογένειες τους.

Ζητάμε από το Δήμο να μπλοκάρει με κάθε τρόπο την εφαρμογή του άδικου νόμου που θυσιάζει στο όνομα της επίτευξης των στόχων της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» τους εργαζόμενους και τη δυνατότητα επιβίωσης τους.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr