Εκδήλωση «Φάρου» στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Ικαρίας την Πέμπτη 28/04/11 εκδήλωση ενημέρωσης των εργαζομένων από το κέντρο πρόληψης και αγωγής υγείας «ΦΑΡΟΣ», κατόπιν πρόσκλησης του συλλόγου εργαζομένων. Η ενημέρωση αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του κέντρου με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση-διαχείρηση τοξικομανών και ψυχικά νοσούντων αλλά και την ενημέρωση επαγγελματικών ομάδων (εκπαιδευτικών, υγειονομικών, κ.α.) και συλλόγων (πχ συλλ. Γονέων) για τα θέματα αυτά.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση, όπου κατατέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων σκέψεις και προβληματισμοί σχετικά με την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας για τους τοξικομανείς, για το θέμα της χρήσης ουσιών αλλά και τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν για περεταίρω συνεργασία ΦΑΡΟΥ-Νοσοκομείου στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης και των ψυχικών παθήσεων.

Συμφωνήθηκε για το άμεσο μέλλον και αφού ολοκληρωθεί η στέγαση του ΦΑΡΟΥ, να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις με άνοιγμα τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους εργαζόμενους (διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης προσωπικού για διαχείριση τοξικομανών).

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας
 

ikariastore banner