Εισήγηση για τον Τουρισμό Ικαρίας – Φούρνων

Στις 25/8/2011 με έγγραφο της η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου πρότεινε τις δράσεις για την τουριστική προώθηση/προβολή των  νησιών Ικαρίας και Φούρνων.

Στα πλαίσια του παραπάνω σχετικού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/9/2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας  Ικαρίας, με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Κουλουλία και με τη συμμέτοχη του Δήμαρχου Ικαρίας κ. Χρήστου Σταυρινάδη  και στελεχών του τουριστικού επαγγέλματος, σύσκεψη ώστε να διαμορφωθεί η τελική εισήγηση για τον σχεδιασμό, την ανάδειξη και την προβολή του τουρισμού και των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής μας προκειμένου να ενταχθούν στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη και Νήσων Αιγαίου 2007-2013»

Με βάση τις προτάσεις που υποβλήθηκαν η Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας εισηγήθηκε  τις παρακάτω δράσεις προβολής:

Συμμετοχή σε Εγχώριες Τουριστικές Εκθέσεις, όπως ο Ελληνικός Λαικός Πολιτισμός στην Αθήνα, η summer Holidays και Philoxenia στην Θεσσαλονίκη , και σε διεθνείς με βάση τις αποφάσεις και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, σε πρωτεύουσες Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και αναζήτηση νέων αγορών όπως π.χ. η Κίνα κ.λ.π.

Η συμμετοχή στις εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις προτείνουμε να γίνεται σε Ενιαίο Τουριστικό Περίπτερο της «Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» και κάθε Περιφερειακή Ενότητα να έχει τον δικό της χώρο προβολής.

Έκδοση 24σέλιδου τουριστικού οδηγού Ικαρίας και Φούρνων- Κορσεών για διανομή σε εκθέσεις, σε κατά τόπους ΕΟΤ και μεγάλα τουριστικά γραφεία, στις γλώσσες των χωρών στων οποίων τις εκθέσεις θα συμμετέχουμε, ποσότητα περίπου 20.000. Το έντυπο θα αποτελεί τουριστικό οδηγό για Ικαρία και Φούρνους-Κορσεών.

Έκδοση δύο 8σέλιδων εντύπων για Ικαρία και Φούρνους-Κορσεών, βασικές γλώσσες, με συνοπτικά στοιχεία των νησιών μας. Το ένα έντυπο θα αναφέρεται στα αξιοθέατα των νησιών μας (περιπατητικό τουρισμό, αναρριχητικό τουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό). Το άλλο θα αφορά τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία (πανηγύρια).

Χάρτης Ικαρίας και Φούρνων-Κορσεών,  δίγλωσσος (με λατινικά στοιχεία και κείμενα στην Αγγλική  γλώσσα).

Κατασκευή τουριστικής  ιστοσελίδας με συμμετοχή  της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας, του Δήμου Ικαρίας και του Δήμου Φούρνων –Κορσεών.

4 Φεστιβάλ τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων στην Ικαρία και Φούρνους-Κορσεών σε συνδυασμό με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, και παραδοσιακή μουσική

Διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό τύπο της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοξενία δημοσιογράφων που έρχονται στα νησιά μας.

Περίπτερα τουριστικής προβολής και πληροφόρησης  στα σημεία εισόδου των επισκεπτών μας, στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Φούρνων-Κορσεών  και το αεροδρόμιο.

Πιστοποιημένα σεμινάρια επιμόρφωσης όλων όσων ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα. Η συμμετοχή όλων θα είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας, οι παραπάνω δράσεις προβολής του τουριστικού μας προϊόντος θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης της τοπικής μας αγοράς και της τοπικής οικονομίας.

ikariastore banner