Δυναμικές δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη σε Ικαρία & Φούρνους

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας και Φούρνων –Κορσεών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15-5-2012, στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Επαρχείου) μεγάλης σημασίας σύσκεψη για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την βελτίωση των συνθηκών παραμονής των παραθεριστών στα Νησιά μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Κουλουλίας, η Δημοτική Αρχή, ο Διοικητής της Αστυνομίας , οι Λιμενάρχες Αγίου Κηρύκου και Ευδηλου, η εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Ιωάννης Μελάς’’, τουριστικοί πράκτορες ξενοδόχοι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Έπειτα από πλατιά διαλογική συζήτηση των συμμετεχόντων, δρομολογήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:
- Οι κεντρικές πλατείες Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου, Χριστού Ραχών να είναι στην αποκλειστική χρήση των πολιτών. Να υπάρχει ελεύθερη διέλευση, (χωρίς παρκαρισμένα τροχοφόρα) στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, περιφερειακά της πλατείας Αγίου Κηρύκου ,Περιφερειακό Ευδήλου, Περιφερειακό Αρμενιστή.
- Χωροθέτηση εδικού χώρου στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου ,Ευδήλου και Φούρνων για την δημιουργία μικρών αγορών πώλησης ντόπιων προϊόντων και εγκατάσταση των πλανόδιων μικροπωλητών.
- Ορισμός δρομολογίων και καθορισμός κομίστρου στα μαζικά μέσα μεταφοράς  για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Καλυτέρευση των θαλάσσιων συγκοινωνιών.
- Συνεχείς έλεγχοι των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας για την διασφάλιση της υγιούς διαμονής των πολιτών στα νησιά μας. Καθαρισμός και καλλωπισμός όλων των Δημόσιων χώρων
- Τοποθέτηση στεγάστρου στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου για την ασφαλή παραμονή των επιβατών κατά την επιβίβαση και αποβίβαση από τα πλοία.
- Επιτάχυνση των ενεργειών για την έναρξη λειτουργίας της Πύλης Εισόδου.

Η τουριστική ανάπτυξη, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ελκυστική τουριστική μας συμπεριφορά , η καλή ποιότητα και οι προσιτές τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε στους επισκέπτες μας αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Η άνοδος του τουρισμού στα Νησιά μας αποτελεί την μοναδική διέξοδο από την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Ας συμβάλλουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε.

Εκ της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας

ikariastore banner