Δήμαρχος Ικαρίας: Να μην κλείσει το ΙΚΑ Ευδήλου

Ικαρία 30-9-2011
Προς Διοικητή ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Κύριε Διοικητά,
Σας γνωρίζουμε ότι η Ικαρία μέχρι τώρα εξυπηρετείτο από δύο Υποκαταστήματα του ΙΚΑ το ένα στον Άγιο Κήρυκο και το άλλο στον Εύδηλο , με ικανοποιητικό τρόπο.

Η πληροφορία ότι επίκειται το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Ευδήλου έχει αναστατώσει και εξαγριώσει ολόκληρη την Ικαριακή Κοινωνία.

Μια τέτοια απόφαση παραβλέπει την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Ικαρίας, το πολυάριθμο των οικισμών και την απουσία συγκοινωνιών. Η επαφή των πολιτών με τις υπηρεσίες σας θα είναι μια δαπανηρή διαδικασία, απαγορευτική για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και θα απαιτεί την απώλεια μιας ολόκληρης ημέρας με αντίστοιχο παραγωγικό κόστος.

Θεωρούμε ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις περί μείωσης του κόστους δεν θα πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με την βασική αποστολή των υπηρεσιών, που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Η δυνατότητα να συναλλάσσεται κάποιος με τις Δημόσιες Υπηρεσίες είναι αυτονόητη για κάποιους όχι όμως για τους κατοίκους της Ικαρίας, οι οποίοι θα καλούνται να διανύουν αποστάσεις 4 ωρών για μία απλή συναλλαγή.

Άλλωστε το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Ευδήλου δεν επιφέρει μείωση προσωπικού, ενώ η συνολική επιβάρυνση για την υπηρεσία είναι μηδαμινή. Χαρακτηριστικό της αγωνίας της Τοπικής Κοινωνίας είναι ότι άμεσα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, που μισθώνει η υπηρεσία σας στον Εύδηλο, προσφέρθηκε οικιοθελώς να μειώσει το ενοίκιο κατά το ήμισυ.

Ζητούμε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Ικαρίας από δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ