Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενημερώνει το κοινό ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αυξητική τάση στα κρούσματα εποχικής γρίπης. Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η συνέχιση των προληπτικών μέτρων καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου γρίπης, που είναι τα ακόλουθα:

Στο τέλος του καλοκαιριού μεγάλες πλάκες ελενίτ αφαιρέθηκαν από κτίριο του στρατού και πετάχτηκαν στο παλιό εγκαταλειμμένο φυλάκιο στο βουνό, δίπλα στις κεραίες του ΟΤΕ, κοντά στον Άγιο Κήρυκο.

23/02/2011 - 20:33Η1Ν1

Ένα κυριακάτικο απόγευμα και ‘γω , άρχισα να κρυώνω… τρελά ρίγη… δε φαντάστηκα…

02/02/2011 - 10:30το μαύρο σκυλί

1η Φεβρουαρίου και ξεκινώ το μήνα με αισιοδοξία! Ανοίγω λοιπόν τον υπολογιστή και τσεκάρω το e-mail του ikariamag. Ανάμεσα στα εισερχόμενα, βλέπω ένα με τίτλο: Βαλσαμόχορτο. Το ανοίγω:

Στην προσπάθεια μου να στρέψω την προσοχή του Σπίθα σε μια καλύτερη διατροφή συναντήθηκα με την παρακάτω ιστορία:

«Η ακριβής αιτία πρόκλησης του συνδρόμου δεν είναι γνωστή». Αυτά ειπώθηκαν διά στόματος φίλου-γιατρού για το σύνδρομο της «Ναρκοληψίας»; διαταραχή με συμπτώματα ημερήσιας ανεξέλεγκτης υπερυπνίας, που συνοδεύεται από καταπληξία, υπναγωγικές παραισθήσεις και επεισόδια παραλύσεων.

Από μικρή θυμάμαι τις θείες μου να ανταλλάσουν, πέρα από πιάτα με κουλουράκια και διάφορα πεσκέσια, κάτι μπουκαλάκια διαφανή με ένα κόκκινο ζουμί μέσα στο οποίο … επέπλεαν και «διάφορα» … Μετά από ‘κει … άρχιζε η αιώνια κουβέντα των συνταγών…

Να γελάμε λοιπόν –έντονα, ξεκαρδιστικά, αβίαστα, τρανταχτά, αυθόρμητα, διακριτικά, συγκρατημένα, …όπως ξέρουμε και νοιώθουμε.

ikariastore banner