Αυλαία στα μπαράζ ανόδου με γιορτή στη Λέσβο και αναμονή στο Ρόδο

Στην ιστορία πέρασε και αυτή η διοργάνωση των μπαράζ ανόδου στη Γ΄ εθνική του μπάσκετ, μεταξύ των πρωταθλητών των νομών του Αιγαίου. Την τελευταία μέρα ο Ιβίσκος Ρόδου κέρδισε εύκολα τους Ίωνες Χίου. Τα δεκάλεπτα 21-8, 38-21, 58-37 και τελικό 74-49. Οι Ροδίτες περιμένουν τώρα μήπως αδειάσει κάποια θέση (όχι απίθανο με τις οικονομικές πιέσεις που υπάρχουν και με τη δήλωση του Φιλαθλητικού Ηρακλείου ότι θα παραμείνει στο τοπικό, άρα μια κενή θέση ήδη υπάρχει, απομένει η απόφαση της ΕΟΚ για την τύχη της)) για να ανέβουν κατηγορία σαν δεύτεροι.

Θετική η παρουσία των Ιώνων, που με δύο νίκες και δύο ήττες, ήρθαν τρίτοι. Καλό πρόσωπο και για τον ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου, που με τρεις ήττες και μια νίκη, έπαιξε καλό μπάσκετ και θα μπορούσε να πάει ψηλότερα.

Ακολούθησε ο αγώνας του πρωταθλητή στον όμιλο των μπαράζ, Παπάδου Γέρας, που ανεβαίνει απευθείας στη Γ΄ εθνική, μετά από ένα χρόνο απουσίας, με τον εξαιρετικά αδύναμο φέτος Ίκαρο Ικαρίας. Τα δεκάλεπτα 21-3 (αρνητική επίδοση σκοραρίσματος σε πρώτο δεκάλεπτο στο τουρνουά), 49-21, 70-34 και τελικό 86-50.
Φέτος η μετάθεση του τουρνουά ανόδου από την άνοιξη που ίσχυε για χρόνια, στο καλοκαίρι, έπαιξε το ρόλο της στο να υπάρξουν κακοί από ποιοτική άποψη αγώνες, αφού η απραξία των σωματείων είχε αντίκτυπο στο παρκέ.

Στα στατιστικά, από τους 10 αγώνες, οι τέσσερις κερδήθηκαν με 74 πόντους και τέσσερις φορές ο χαμένος δεν ξεπέρασε τους 50 πόντους. Τρεις αγώνες ξεπέρασαν τους 80 πόντους από την πλευρά του νικητή.

Επίσης δεν υπήρξε ματς – τελικός για την άνοδο, όπως τα προηγούμενα χρόνια (το 2009 Διαγόρας Ρόδου-Ίκαρος Ικαρίας, το 2010 Αναγέννηση Ρόδου-ΒΑΟΛ και το 2011 Πολυκράτης Σάμου-Πανναξιακός). Σε αυτό έπαιξε το ρόλο της η ήττα του Ιβίσκου από τον Παπάδο, μόλις στον πρώτο αγώνα που έπαιξαν οι Ροδίτες. Μπράβο  σε όσους μόχθησαν για να φτάσουν τις ομάδες τους μέχρι τα μπαράζ. Και του χρόνου (αλλά ελπίζουμε άνοιξη και όχι μέσα στον καύσωνα).

nasosbratsos.blogspot.gr

ikariastore banner