Ναι, το ξέρω, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Μην τα συζητάς. Η οικονομία διαλύεται, ο κόσμος υποφέρει, οι δημόσιες υπηρεσίες καταρρέουν, η βλακεία ανακηρύσσεται υπερδύναμη και η υπομονή σου βάλλεται πανταχόθεν. Να μη μιλήσω για τα προσωπικά του καθενός, άκρη δε βγαίνει.

Πριν λίγες ημέρες κάτοικοι της βόρειας Ικαρίας μας ειδοποίησαν για ένα θαλάσσιο θηλαστικό που είχε προσεγγίσει τις βραχώδεις ακτές στην περιοχή του Αρμενιστή. Καθώς την ώρα που ειδοποιηθήκαμε ήταν ήδη αργά το απόγευμα, ήταν αδύνατο να προσεγγίσουμε την περιοχή προτού νυχτώσει. Έτσι δόθηκαν οδηγίες για πρώτες βοήθειες και για την απομάκρυνσή του από αυτό το επικίνδυνο σημείο. Όσο το φως της ημέρας επέτρεπε την παρακολούθησή του, το ζώο παρέμεινε περίπου στα 50 μέτρα από την ακτή. Αυτή είναι η τελευταία φορά που εθεάθη και δεδομένου ότι πρόκειται για τραυματισμένο ζώο, αναζητούμε τη θέση του στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Ικαρίας.

Ενθουσιασμένος από την ολιγοήμερη παραμονή του στην Ικαρία δηλώνει ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος μάλιστα ανέθεσε και σε μεγάλο γραφείο να του βρει σπίτι στο νησί.

Δύο μεγάλους καρχαρίες έπιασε ένα ψαράς στο Καρκινάγρι Ικαρίας, με τον μεγαλύτερο να ξεπερνά τα 200 κιλά. Σύμφωνα με τη φωτογραφία, οι καρχαρίες μοιάζουν με τον εξαβράγχιο καρχαρία, ειδος το οποίο στην Ελλάδα αποτελεί παρεμπίπτον αλίευμα (αλιεύεται κατά λάθος στα δίχτυα) και είναι είδος η αλιεία του οποίου είναι νόμιμη. Η επιστημονική ονομασία του ονομασία είναι Hexanchus griseus, ζει στις περισσότερες θάλασσες και ωεκανούς του πλανήτη και συνήθως βρίσκεται σε μεγάλο βάθος πάνω από 180m μέχρι και 1100m.

Ο Jamie αποφάσισε να αποχαιρετήσει το νησί μαθαίνοντας να φτιάχνει τραχανά! Ευχαρίστησε τους πάντες, δήλωσε πως η Ικαρία του έκλεψε την καρδιά και πως δεν βλέπει την ώρα να ξαναέρθει! Ας δούμε με τι λόγια συνόδευσε την τελευταία του ανάρτηση από την Ικαρία!

Όπως μετέδωσε το ikariamag.gr την Τετάρτη 20/5, ο Jamie Oliver επισκέπτηκε την Ικαρία για ένα γαστρονομικό ταξίδι στην καριώτικη κουζίνα. Ο διάσημος σεφ, ενθουσιασμένος με τις ομορφιές και τις γεύσεις του νησιου και δεν σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media όπου διαφημίζει το νησί. Γράφει, μάλιστα, ότι του αρέσει τόσο πολύ το νησί που θέλει να φέρει την οικογένειά του για διακοπές εκεί.

Όπως σας ενημέρωσε το πρωί το ikariamag.gr, ο Jamie Oliver βρίσκεται στην Ικαρία. Και από ό,τι φαίνεται είναι ενθουσιασμένος. Βλέποντας την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, τον βρίσκουμε ενθουσιασμένο με το τραπέζι το οποίο του προσφέρθηκε, γεμάτο αγνά χειροποίητα αγαθά της ικαριακής γής.

Η τελευταία πτήση χθες (18/5) το απόγευμα έφερε στο νησί τον celebrity chef Jamie Oliver. Ευδιάθετος και πρόσχαρος περίμενε τις αποσκευές του στην αίθουσα των αφίξεων ενώ οι περισσότεροι τριγύρω του προσπαθούσαν να τραβήξουν μια φωτογραφία. Φίλοι ή συνεργάτες που τον περίμεναν θέλησαν να του εξηγήσουν ότι έχουν ακόμη 1.5 με 2 ώρες δρόμο για τον τελικό προορισμό κάτι που μαρτυράει ότι αυτό το incognito ταξίδι έχει κατάληξη την βόρεια πλευρά της Ικαρίας.

Οι χειμερινές επισκέψεις της μεσογειακής φώκιας που είναι γνωστή πλέον με το όνομα Αργυρώ, σε σπίτια που είναι πολύ κοντά στην ακτή, δεν αποτελούν έκπληξη για τους κατοίκους της ΒΑ Σάμου. Η κα. Αγγελική και η κα. Λιλή, σήμερα το πρωί ανοίγοντας την πόρτα τους την αντίκρισαν στο σκαλοπάτι τους.

Στη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε από το dogma.gr είναι ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, και μια κοπέλα από την Ταϋλάνδη που αποφάσισε να ασπαστεί τον Χριστιανισμό και την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί πήρε το όνομα, Ζωή.

Σελίδες

ikariastore banner