Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Ικαρίας–Σάμου: Καταγγελία για διακοπή περίθαλψης

Προς Υπουργείο Απασχόλησης & ΤΑΥΤΕΚΩ Πρόεδρο Δ.Σ & Δ/ντή Υγειονομικού

Καταγγέλλουμε την μονομερή διακοπή παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους σας και μέλη μας.

Η απόφασή σας αυτή έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση τα μέλη μας εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων μαζί με την περικοπή δαπανών μας οδηγεί σε αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας αφού καλούμαστε να πληρώνουμε μόνοι μας τις υγειονομικές δαπάνες.

Το πιο τραγικό είναι ότι με αυτές σας τις αποφάσεις απειλείται στην κυριολεξία την ζωή μας.

Την Τετάρτη 16/11/2011 μαζί με το Εργατικό Κέντρο, την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, την Λαϊκή Συσπείρωση και άλλους φορείς της Σάμου κάναμε παρέμβαση στο ΤΑΥΤΕΚΩ γραφείο Σάμου, στο ΙΚΑ, στο Νοσοκομείο και στον Εισαγγελέα Σάμου για τα παραπάνω ζητήματα.

Συγκεκριμένα δεν παρέχετε φάρμακο για την μηνιαία θεραπεία καρκινοπαθούς (σύζυγος του Διακοδημητρίου Γιάννη Α.Μ 26434 συνταξιούχου ΔΕΗ)  η οποία αδυνατεί να το αγοράσει μόνη της αφού κοστίζει 2.300€. και βέβαια δεν είναι η μοναδική περίπτωση αλλά είναι η πιο τραγική. Κανένας φορέας δεν ανέλαβε την υποχρέωση που έχουν να της παράσχουν  Δωρεάν θεραπευτική αγωγή.

Μέχρι σήμερα έχετε αρνηθεί να μας απαντήσετε σύμφωνα με ποια και τίνος απόφαση πήρατε αυτά τα μέτρα.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους γιατί με τις αποφάσεις σας, μας οδηγείτε σε θάνατο.

Σας καλούμε να πάρετε πίσω αυτήν την απόφαση που σταματάτε να μας παρέχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που την έχουμε πληρωμένη εδώ και χρόνια αλλά φάγατε τα λεφτά μας προκειμένου να ιδιωτικοποιήσετε την ΔΕΗ και να την βάλετε στο χρηματιστήριο