παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
Σκίτσο για την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης

Ένα σκίτσο του Δεμερτζόγλου για την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης. Στον ΦΑΚΕΛΟ: Τουρισμός & Ικαρία, μπορείτε να βρείτε τις ελεύθερες πτήσεις συντακτών μας, επικεφαλής τοπικών ικαριακών συνδυασμών αλλά και αναγνωστών μας για το θέμα. Ένας διαδικτυακός διάλογος από όλες τις απόψεις, πάντα στο επίπεδο που ταιριάζει τόσο σε εμάς όσο και στο νησί μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εντυπωσιακή συμμετοχή σας! Περιμένουμε και τη δική σας άποψη.

Ο Αρτέμης (Calonectris diomedea) είναι ένα πραγματικό θαλασσοπούλι που περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη θάλασσα και πηγαίνει στη στεριά μόνο για αναπαραγωγή.

Το ikariamag είναι χορηγός επικοινωνίας και προσφέρει 2 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 30/5. Μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook, και γράψτε το όνομα σας ως σχόλιο στην αφίσα που θα ανεβάζουμε στη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Ο Ταξιδιωτικός και Πεζοπορικός Οδηγός Ικαρίας θα σας αποκαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά του μαγικού αυτού νησιού. Ιστορία, πολιτισμός, φαγητό, βουνά, μονοπάτια και άλλα. Πως να πάτε εκεί, πως να κινηθείτε μέσα στο δαιδαλώδες και απίθανο οδικό δίκτυο του νησιού, ποιες από τις πιο σημαντικές και υπέροχες περιβαλλοντικές ατραξιόν του νησιού να μη χάσετε!

Ο Jamie αποφάσισε να αποχαιρετήσει το νησί μαθαίνοντας να φτιάχνει τραχανά! Ευχαρίστησε τους πάντες, δήλωσε πως η Ικαρία του έκλεψε την καρδιά και πως δεν βλέπει την ώρα να ξαναέρθει! Ας δούμε με τι λόγια συνόδευσε την τελευταία του ανάρτηση από την Ικαρία!

Ο παππούς και η γιαγιά μου, Κώστας και Στέλλα Πλούτη από τον Χρυσόστομο. Tέλη δεκαετίας '30. Νίκη Πλούτη για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Στείλε μας τις δικές σας φωτογραφίες από την Ικαρία για "το παράθυρο της ημέρας" του ikariamag! Ανεβάστε τις στον τοίχο μας στο facebook ή αν είναι πολλές, στείλτε τις στο email μας.

Όπως μετέδωσε το ikariamag.gr την Τετάρτη 20/5, ο Jamie Oliver επισκέπτηκε την Ικαρία για ένα γαστρονομικό ταξίδι στην καριώτικη κουζίνα. Ο διάσημος σεφ, ενθουσιασμένος με τις ομορφιές και τις γεύσεις του νησιου και δεν σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media όπου διαφημίζει το νησί. Γράφει, μάλιστα, ότι του αρέσει τόσο πολύ το νησί που θέλει να φέρει την οικογένειά του για διακοπές εκεί.

Για τη μακροζωία των κατοίκων της που έχουν το... μυστικό και φθάνουν με ευκολία τα 100, έχουν γίνει ατελείωτα αφιερώματα. Τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο τύπο. Και για τις παραλίες της επίσης. Ωστόσο, καμία φωτογραφία και καμία περιγραφή δεν μπορεί να περικλείσει τη μαγεία και τη μοναδική ομορφιά, ξεχωριστή σε σχέση με όλων των υπολοίπων νησιών, των παραλιών της Ικαρίας.

Καλημέρα, κάθε φορά που επιστρέφω στην Ικαρία είναι πάντα μία καλή στιγμή για νέες ανακαλύψεις. Στον Άγιο είναι ωραίο να διαπιστώνεις ότι πλέον αναγνωρίζεται πως το παρκινγκ δίπλα στη θάλασσα εμποδίζει την όμορφη θέα. Αλλά η προσπάθεια να τοποθετηθούν παγκάκια ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι κάπως περίεργη… ή μήπως είναι μία έκφραση του ικαριακού χιούμορ ή κάποια αίσθηση ενός καινούριου είδους ρομαντισμού; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητηθεί.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια φωτογραφία του 1949 από το αρχείο του Χρήστου Μαλαχία. Πρόκειται για ένα νεκρό φυσητήρα ο οποίος εκβράστηκε στον Αρμενιστή Ικαρίας. Κάτοικοι της περιοχής φωτογραφίζονται πλάι του, παρουσία του «οργάνου» της τάξης.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα