παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Καλοκαίρι 1954 στον πέρα γιαλό Ευδήλου

Διακρίνονται όρθιοι απο αριστερά: Σιδερής Γερμανός, Χένος Μαυρογιώργης, Γίαννης Πατεράκης, Καραμπ

Φωτορεπορτάζ από την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών από τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ικαρίας και των Φούρνων που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο.

Δημήτρης Καϊάφας... εις το τετράγωνο! Στο Καραβόσταμο 10 Σεπτεμβρίου 1972. Ξένια Καϊάφα για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Εδώ και πολλά χρόνια άκουγα για τη χρήση του καλαμποκάλευρου και των σπόρων του καλαμποκιού στην καριώτικη διατροφή· από τότε που μου πρωτοανέφερε η θεία μου η Μαίρη, η οποία πέθανε πριν από αρκετά χρόνια σε ηλικία 92 χρονών, τους λαχανοντολμάδες γεμισμένους με καλαμπόκι που έτρωγε ως παιδί. Αυτή η σούπα είναι μια πολύ παλιά συνταγή και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των χορταστικών, αληθινών, χορτοφαγικών τροφών που αποτελούν τη βάση της ικαριακής διατροφής.

Με newsletter ενημέρωσε η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής όλα της τα μέλη για το Αφιέρωμα του ikariamag στη σελίδα μας. Η Ιστορία της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, οι αλλαγές και περιπέτειες της, η προσφορά της στο νησί αλλά και σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα έφτασε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αδελφών μας στην Αμερική και όπου γης.

Αφορμή η «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 9-11 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 150 οργανοπαίκτες από 14 νησιά, με τσαμπούνες, σουραύλια, τουμπάκια, βιολιά και λαγούτα.

«Είναι Βαλκάνια εδώ» ... άλλο ένα κομμάτι που έχει ξεχωρίσει από την καινούρια δισκογραφική δουλειά του Θεολόγου Κάππου, «Παράθυρο στο δρόμο», δίνοντας ένα ξεκάθαρο κοινωνικό – πολιτικό στίγμα.

Ο Ben Fuog, που παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στο Yering Station, με τίτλο «Τέσσερα δεδομένα, το μεγάλο μαργαριτάρι και η Ικαρία», εμπνέεται συχνά από την Ελλάδα. Μπορεί ο ίδιος να μην είναι Έλληνας, όμως ερωτεύτηκε τη χώρα περίπου με τον ίδιο τρόπο που ερωτεύτηκε την Ελληνοαυστραλή σύζυγό του, με την όποια, επίσης, συνεργάζεται επαγγελματικά.

Το επίσημο βίντεο του Ikaria Run 2016 (06/8/2016), με εικόνες από τις προετοιμασίες, την εκκίνηση, τις διαδρομές των 5χλμ, 10χλμ και 2χλμ, τους τερματισμούς και τις απονομές των 5χλμ και 10 χλμ.

Οι ‘’String Demons’’ έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα την περιπέτεια τους στον κόσμο στέκοντας ήδη πανάξια δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους τους. Τα δύο αδέλφια από την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη προκαλούν με το τολμηρό και εντυπωσιακό τους πρόγραμμα τους μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Τι θα λέγατε να κρεμαστείτε ανάποδα από μια υφασμάτινη αιώρα για γυμνάσετε το σώμα σας και να ηρεμήσετε το νου σας; Η aerial youga είναι γεγονός και στην ΙΚΑΡΙΑ! Έτοιμοι, λοιπόν, να φέρετε τα... πάνω κάτω;

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα