παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
Η Ικαρία είναι το νησί που δεν θα σε αφήσει να φύγεις!

Αύγουστος είναι ακόμη. Η πόλη κυλάει ακόμη στους ήσυχους ρυθμούς του καλοκαιριού και η ατμόσφαιρα ακόμη βράζει, αν εξαιρέσεις τις μικρές μπόρες ανακούφισης. Δεν θα έχει τρείς μέρες που έχω επιστρέψει από το νησί.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που καταφέρνουν να μετατρέψουν μια σανίδα σε...μαγικό χαλί. Παθιασμένοι με τη θάλασσα, αναζητούν το ιδανικό κύμα και δεν κάνουν δεύτερες σκέψεις όταν μαθαίνουν πως οι καιρικές συνθήκες, σε κάποια γωνιά της Ελλάδας- ή και του κόσμου- είναι ιδανικές. Πρώτος και βασικός στόχος είναι να...καβαλήσουν το κύμα.

26/08/2015 - 23:08VIDEO: Ikaria Run 2015

Το official video του Ikaria Run 2015 (01/08/2015), με εικόνες από τις προετοιμασίες, την εκκίνηση, τις διαδρομές των 5χλμ, 10χλμ και 2χλμ, τους τερματισμούς και τις απονομές των 5χλμ και 10 χλμ.

Ανάμεσα στις θερινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ικαρίας "Κάβο Πάπας" ήταν και η διοργάνωση του 1ου Τουρνουά 3Χ3 στο Καρκινάγρι Ικαρίας. Στο γήπεδο μπάσκετ του σχολικού κήπου Καρκιναγρίου άρχισαν πυρετώδεις προετοιμασίες.

Ο Φωτογράφος Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος επισκέφτηκε πρόσφατα την Ικαρία και ανέβασε στην FB σελίδα του ένα εξαιρετικό βίντεο με το πέρασμα του από το νησί. Οι λήψεις έχουν γίνει κυρίως με ιπάτμενα drones αλλά υπάρχουν πλάνα και από το βυθό όπως και την ξηρά. Τον ευχαριστούμε πολύ που μας παραχώρησε την άδεια για να δημοσιεύσουμε το βίντεο του στο ikariamag.gr

Οι Kolektif Istanbul είναι μια πάντα 10 χρόνων, όσα δηλαδή μετράει και το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος». Ζήτησαν οι ίδιοι να συμμετέχουν στο φετινό, επετειακό και πλούσιο πρόγραμμά του κι έτσι βρέθηκαν στην Ικαρία.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 στον υπέροχο χώρο του Δεντρόσπιτου στον Χριστό Ραχών Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τρίτου βιβλίου των ελεύθερων πτήσεων, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΗΣΙ.

Σε εποχές που οι λέξεις έχουν αποκτήσει επικίνδυνες αντιφατικές σημασίες, ο Πατριώτης, το τρίτο βιβλίο του 95 ετών Ικαριώτη συγγραφέα Νικόλαου Καρίμαλη (Κούσκου), μας υπενθυμίζει ότι η αγάπη για τον τόπο, την οικογένεια και τους αγαπημένους μας αποτελεί ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Η Ικαρία μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένη από τουρίστες – και όπως σε κάθε άλλο ελληνικό νησί είναι απαραίτητοι. Ως εκ τούτου η ησυχία γίνεται πολύτιμη και δυστυχώς αγαθό εν ανεπαρκεία.... που πρέπει να ξέρεις πού θα το βρεις.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος άλλαξε σκηνή. Ο κύκλος των κινηματογραφικών προβολών και συναυλιών ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο στο Δημοτικό Κινηματογράφο και άνοιξε ένας άλλος στον Κουζίνο της Παναγιάς.

Το Σαββάτο 1 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο IkariaRun. Στο γραφικό χωριό της Πλαγιάς ο κόσμος, αθλητές και επισκέπτες, άρχισαν να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα. Οι συμμετοχές εφέτος ήταν πολύ περισσότερες από πέρσι, 91 συμμετείχαν στις αγωνιστικές διαδρομές των 5 χλμ. και 10 χλμ. Στον εναλλακτικό περίπατο των 2 χλμ. πήραν μέρος 58. Ευτυχώς η έντονη ζέστη των προηγούμενων ημερών είχε ελαφρώς υποχωρήσει κι ένα ελαφρύ αεράκι βοήθησε τους αθλητές και τους περιπατητές.

Σελίδες