παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Στην εκκλησία του Aγ.Παντελεήμονος 1952

Νεανική παρέα στην εκκλησία του Aγ.Παντελεήμονος (27/7/52). Μάτα Σ.Κοντού για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Ο Ευάγγελος Πλακίδας είναι ένας νέος άντρας που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Χαμογελαστός, ήρεμος και απαλλαγμένος από τους σκληρούς ρυθμούς της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια ζει τη δική του ζωή με απόλυτη ηρεμία στο νησί της μακροζωίας την Ικαρία. Γεννημένος στην Αυστραλία, αλλά πολύ μικρός ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της μακροζωίας την Ικαρία.

Το βιβλίο μόλις επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΑΛΦΕΙΟΣ» και μπορείτε να το αποκτήσετε ηλεκτρονικά από το εκδοτικό ράφι του Ικαριακού Παντοπωλείου ikariastore.gr

Άγιος Κήρυκος, 1957. Από Αριστερά: Ιωάννα Νιουνιούσκου (Πλάκα), Αριστείδης Μανώλης, Δήμητρα Τσαμουδάκη (Βατούγιου). Στείλτε μας και εσείς (σκαναρισμένες σε υψηλή ανάλυση) φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών από το δικό σας αρχείο και δείτε τες να ανεβαίνουν στο άλμπουμ IKARIA: "The Vintage Side" του ikariamag.

Μετα την προβολή και τα βραβεία στην Ελλάδα, το ντοκιμαντέρ Litlle Land του Νίκου Νταγιαντά συνεχίζει τη διεθνή του πορεία. Πρόσφατα, βραβεύτηκε στο Φεπροβάλ του Ρίο ντε Τζανέιρο ενώ εδώ και λίγες ημέρες προβάλλεται στους κινηματογράφους της Ιαπωνίας.

Τα κορίτσια, Πόπη Πούλου - Φακάρου και Αγγελική Στεφανουδάκη – Τσαμπή, δύο - δύο και στο φωτογραφείο του Σταμούλου, στις 29 Ιανουαρίου του 1958 ! Φίλες αγαπημένες, από το ίδιο χωριό, τον Ξυλοσύρτη, κοιτάνε τον φακό της νιότης και της ομορφιάς τους!

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τότε που γύρισα από ελεύθερο κάμπινγκ στην Κρήτη και η μελαγχολία της επιστροφής στη σύμβαση επιμένει, όπως και η άμμος στα αφτιά. Δεκαπέντε ημέρες συνδεδεμένος με τη φύση, με τα πόδια χωμένα στην άμμο, χωρίς ρούχα και χωρίς προβληματισμό.

Ένας μοναχός, ένας σέρφερ, μια καθηγήτρια Αγγλικών, μια κεραμίστρια, μια μαγείρισσα και μια «καντινιέρισσα» που ζουν στην Ικαρία, εξηγούν. Έξι άνθρωποι που ζουν στην Ικαρία, διαφορετικών ηλικιών και ιδιοτήτων μιλούν στις ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ για τη ζωή τους στο νησί και αναλύουν τα μυστικά και τους μύθους του ιδιαίτερου αυτού τόπου.

Οι μύθοι και τα στερεότυπα για την Ικαρία είναι πολλά. «Κανείς δεν φοράει στο χέρι του ρόλοι» λένε πολλοί, «όλοι οι Ικαριώτες δεν έρχονται ποτέ στην ώρα τους» ενώ πολλοί «δουλεύουν τη νύχτα και κοιμούνται το πρωί». Και «τα μαγαζιά στην Ικαρία ανοίγουν το βράδυ και το πρωί πέφτει σιγή». Θα ξεκινήσω καταρρίπτοντας αυτούς τους ανόητους μύθους.

12/09/2014 - 23:14Ikaria Dance Project 2014

Η παρέα των χορευτών του IkariaDance Project 2014 ήρθε πάλι και φέτος στον Αρμενιστή Ικαρίας στις 22 – 30.8 και συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα χορού και πολιτισμού με την υποστήριξη του Γραφείου Τουρισμού Ιkaria – Holidays και του Cavos Bay Hotel.

Τα σκουπίδια των Σουηδών σε γενικές γραμμές, δεν διαφέρουν σε ποσότητα από τα σκουπίδια άλλων χωρών. Η αναλογία είναι 461 κιλά σκουπιδιών ανά άτομο κάθε χρόνο, μόνο που από αυτά, μόνο το 1% καταλήγει στη χωματερή, χάρη στο καινοτόμο πρόγραμμα «ανακύκλωσης» της Σουηδίας.

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε