παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
Ανήμερα στο ξωκλήσι του Άι-Γιώργη στους Βαρδαράδες Ικαρίας

Το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στους Βαρδαράδες Ικαρίας ξεκίνησε να χτίζεται το 2009 και ολοκληρώθηκε πέρσι οπότε και έγινε ο πρώτος εορτασμός του πολιούχου Αγίου.

Από τους όρους που χαρακτηρίζουν τη μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού, το Πάσχα – Πασχαλιά, Λαμπρή, Πρώτη Ανάσταση, Ανάσταση, Αγάπη, επιλέγω τον όρο Λαμπρή, ο οποίος επικρατεί στην Ικαρία και, πέρα από το θεολογικό περιεχόμενο της Ανάστασης του Χριστού, σηματοδοτεί τα σύμβολα που συνδέονται με την γιορτή.

Μεγάλη Εβδομάδα ορίζεται η εβδομάδα η οποία ακολουθεί μετά τη Σαρακοστή και προηγείται της Λαμπρής. Το θρησκευτικό πλαίσιο της κάθε ημέρας σπονδυλώνεται γύρω από το Θείο Πάθος, αλληλένδετο, όμως, με την ελπίδα της Ανάστασης. Να, πώς αναγγέλλεται η Μεγάλη Εβδομάδα από τα παιδιά:

Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……

Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στην Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι MSF καλούν την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρώπη να σταματήσουν να εθελοτυφλούν μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη πρακτική που έχει σοβαρές ιατρικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις.

Ο Νασίμ Αλάτρας είναι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Δραστήριος και πολυσχιδής, έχει μεταφράσει στα ελληνικά δύο νουβέλες του Γασάν Καναφάνι και είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ "Γάζα Ερχόμαστε" για λογαριασμό του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα.

Δεν είχα διαβάσει ούτε ένα βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ όταν «το βιβλίο της Κατερίνας» έφτασε στα χέρια μου τα Χριστούγεννα. Τον διάβαζα όμως στο Protagon, ενώ παρακολουθούσα ανελλιπώς τα status και τα λεγόμενά του στο facebook και ομολογώ πως με είχε εντυπωσιάσει!

To Buzzfeed είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς του διαδικτύου, που φιλοξενεί ενημερωτικό αλλά κυρίως ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Έχει εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι μοιράζονται φανατικά την ύλη του.

Όσοι λατρεύουμε τον Πέτρο Μάρκαρη για τις ιστορίες του Αστυνόμου Χαρίτου, γνωρίζουμε τις διεξοδικές περιγραφές του, στενό στενό, όταν ο Χαρίτος, παλαιότερα με το αγαπημένο του μιραφιόρι και προσφάτως με το seat, κινείται στους δρόμους της Αθήνας.

Χτες λάβαμε αυτήν την απίστευτη φωτογραφία από την Άννα Αργυράτου με λεζάντα: «Το Καραβόσταμο “φλέγεται”! Έτσι όπως το είδαμε το απόγευμα από τον Εύδηλο». Και πραγματικά η εικόνα είναι υπέροχη. Τα παιχνίδια του ήλιου με τα σύννεφα μοναδικά! Δημιουργούν μια ψευδαίσθηση φωτιάς ή και λάβας. Πατήστε το μεγεθυντικό φακό για να τη δείτε σε πλήρες μέγεθος!

Τα μέλη του παλαιότερου συλλόγου Ικαριωτών της Αμερικής, «Αθέρας» βρέθηκαν το προπερασμένο Σάββατο, για να γιορτάσουν την αγάπη τους για την πατρίδα. Ικαριώτες από όλες τις Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένων των Τέξας, Καλιφόρνια, Ιλινόι, Νέα Υόρκη, Μέριλαντ και Καρολίνα, επισκέφτηκαν την πόλη της Φιλαδέλφειας για βρεθούν στον εορτασμό της 75ης επετείου της Πανικαριακής Αδελφότητας «Αθέρας».

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε