παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
BINTEΟ: "Ικαριώτικα Δοξάρια".. από τους String Demons

Οι ‘’String Demons’’ έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα την περιπέτεια τους στον κόσμο στέκοντας ήδη πανάξια δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους τους. Τα δύο αδέλφια από την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη προκαλούν με το τολμηρό και εντυπωσιακό τους πρόγραμμα τους μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Τι θα λέγατε να κρεμαστείτε ανάποδα από μια υφασμάτινη αιώρα για γυμνάσετε το σώμα σας και να ηρεμήσετε το νου σας; Η aerial youga είναι γεγονός και στην ΙΚΑΡΙΑ! Έτοιμοι, λοιπόν, να φέρετε τα... πάνω κάτω;

Είναι ένα από τα διασημότερα μέλια της Ικαρίας, πρόσφατα μάλιστα το TRAVEL BOOK του ΕΘΝΟΥΣ παρουσίασε αφιέρωμα για αυτά, με τον τίτλο ΚΑΡΙΩΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ. Το μέλι ΦΡΙΞΟΣ της οικογένειας Αποστόλη Καρίμαλη διαθέτει ποικιλίες όπως: Ποικίλης Συλλογής, Θυμάρι και Πευκοθύμαρο και το Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr σάς κάνει μία μοναδική προσφορά.

Ο Χριστός στις Ράχες της Ικαρίας είναι το μεγαλύτερο χωριό της βόρειας πλευράς με 300 μόνιμους κατοίκους και με τα καλοδιατηρημένα σπίτια του να βρίσκονται αραιοκατοικημένα μέσα σ’ ένα πυκνό καταπράσινο δάσος.

Το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ικαρία η «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου», συμπληρώνοντας 14 χρόνια σε μια μεγάλη πολιτιστική δράση για τη διάσωση, μελέτη, προβολή και διάδοση της μουσικής κληρονομιάς του Αιγαίου.

Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στον κόσμο μέσω των ανθρώπων που τον ζουν, τον αγαπούν και τον κάνουν και δικό τους τρόπο ζωής. Φέτος, για 12η συνεχή χρονιά , στo IkariaDance Project προσπαθήσαμε να φέρουμε τους συμμετέχοντες σε επαφή με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από εργαστήρια ελληνικού χορού, ελληνικής γλώσσας και γενικά ελληνικού πολιτισμού. Στην Ικαρία αντάμωσε μια μεγάλη χορευτική παρέα με 70 φίλους, χορευτές και δασκάλους ελληνικού χορού από πολλές χώρες, όπως Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Η.Π.Α, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισραήλ, Γερμανία και Ελλάδα.

Ο Ικαριακής καταγωγής juststeve, κυκλοφόρησε ένα νέο digital single με τίτλο "Το Κύμα που Σκάει “ Έχει μια νέα συνεργασία με ανώνυμη στιχουργό που στάζει ταλέντο. Η Μονή πληροφορία που έχουμε είναι απλά το όνομα ομάδα NP.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η τελευταία μέρα του 113ου συνεδρίου της Πανικαριακής Αδελφότητας «Ικαρος» που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Sheraton New York Times Square» στο Μανχάταν εμπεριείχε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις τόσο για τους συνέδρους και τις οικογένειές τους, όσο για τους σερβιτόρους και το άλλο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Το πανηγύρι στη Λαγκάδα Ικαρίας, ανήμερα τον Δεκαπεντάυγουστο είναι ξακουστό πια αλλά και λόγος προσέλευσης στη γραφική αυτή περιοχή, όχι μόνο Ικαρίων αλλά και πολλών επισκεπτών και εραστών του νησιού. Ακολουθεί βίντεο από το φετινό πανηγύρι (2016) που μας παραχώρησε ο Ικάριος Σκηνοθέτης Ζαφείρης Χαϊτίδης τον οποίο και ευχαριστούμε.

Και ενώ οι περισσότεροι έχουν αποχαιρετήσει την Ικαρία για το καλοκαίρι παίρνοντας μαζί τις θερινές τους αναμνήσεις και δίνοντας ραντεβού στο νησί για την επόμενη χρονιά, ένα βίντεο – του Μάριου Δελια που αλιεύσαμε από το vimeo – σε κάνει να κλείσεις τώρα εισιτήριο επιστροφής... για Ικαρία.

Σίγουρα αυτό το καλοκαίρι, στη θάλασσα, σε ένα πανηγύρι, εκεί που πίνατε τον καφέ σας, στην Ικαρία και αλλού θα είδατε να ίπταται από πάνω σας ένα ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο)

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα