παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
Γέμισε Μέλι Ικαρίας... το Ικαριακό Παντοπωλείον

Tο Ικαριακό Παντοπωλείον βρίσκεται σε φάση ανανέωσης! Αλλάζει την εικόνα και την ταυτότητα του. Επιπλεόν, όλες αυτές τις ημέρες ανεβάζουμε νέες εικόνες με τα προϊόντα μας αλλά και εμπλουτίζουμε τα "ράφια" μας με ό,τι καλύτερο βγάζει η ικαριακή γη. Πολύ σύντομα, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και θα μπορούμε να σας παρουσιάσουμε όλα μας τα νέα προϊόντα αλλά και τις υπηρεσίες.

Καλοκαίρι του 1966 στο αμμουδάκι του Ευδήλου. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι Παντελής Τσαγκάς,Αφρούλα Χονδρουδάκη,Άννα Βαλσαμή (Καλαφάτη), Καίτη Καζάλα (Ταμπάκη), Γιώργος Τσακαλίας,και καθιστοί οι Αντώνης Παπαλάς που κρατά στα χέρια του τον Γιάννη Πετράκη,Βαγγέλης Καρναβάς (κακαβλές), Γιώργος Κουράκη. Στο βάθος αριστερά το καικι με το κατάρτι η ΑΣΤΡΑΠΗ του Νινιέου (Γιώργος Χονδρουδάκης).

Ως περίληψη μπορούμε να σημειώσουμε, ότι η ιδέα της οργάνωσης «Ικαριώτικες μέρες στις Βρυξέλλες» είχε πολλαπλό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό: εκείνοι, που συνέβαλαν στις εκδηλώσεις, ενήργησαν σε μια κοινή βάση και σύμφωνα με το πνεύμα που έχουν μάθει στην Ικαρία ότι η συνεργασία, ή αλληλοβοήθεια και ο εθελοντισμός έχουν πάντα τα καλλίτερα αποτελέσματα για τη βελτίωση της κοινωνίας.

Σας παρουσιάζουμε το teaser video για το àrtεις; fest 2015 - Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα που διοργανώνει το ikariamag.gr, 17-20 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο metamatic:taf. Ένα 4ημερο Φεστιβάλ εικαστικών, παραστατικών Τεχνών, πολυμέσων, εγκαταστάσεων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους και ικαριακών προϊόντων.

Είναι επιθυμία μας οι ελεύθερες πτήσεις, η δημοφιλής στήλη του ikariamag.gr να σας ταξιδεύουν όλο τον χρόνο... από, για και με αφορμή την Ικαρία: Άρθρα μνήμης, ιστορικά, επικαιρότητας, παρεμβάσεις, απόψεις, ιστορίες του χτες και του σήμερα και οτιδήποτε εμπνέει τους συντάκτες αλλά και τις φιλοξενούμενες πένες μας. Αυτό που βλέπουμε όμως με κάθε έκδοση μας, μας ξεπερνά...! Μας ταξιδεύετε κι εσείς, οι αναγνώστες μας, σε όλο τον κόσμο, όπου και αν βρεθείτε.

Ο Κώστας Μπάφας γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1963. Γονείς του είναι ο Μήτσος Μπάφας (εξόριστος στην Ικαρία και ένας από τους εννέα που δραπέτευσαν από το νησί με καΐκι γιατί εν τω μεταξύ είχαν βγει στην παρανομία στα βουνά της Νικαριάς) και η Χρύσα Καρναβά (από τον Κάμπο).

Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί η "Τζαμάικα της Ελλάδας", λόγω της... χαλαρότητάς της, όμως η Ικαρία είναι τόπος υγείας και ευεξίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, χάρη στις θερμές πηγές της, τις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια επισκέπτεται για ιαματικούς λόγους πληθώρα ξένων πολιτών, ιδίως από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η ανακάλυψη 22 αρχαίων ναυαγίων στο μικρό Αρχιπέλαγος των Φούρνων αναδεικνύουν την περιοχή στην πρωτεύουσα αρχαίων ναυαγίων αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα για την αρχαιολογία, τους αρχαίους δρόμους του εμπορίου και την ναυσιπλοϊα. Την προηγούμενη εβδομάδα σας παρουσιάσαμε τι γράφουν τα διεθνή επιστημονικά μέσα ενημέρωσης όπωςκαι το ρεπορτάζ του CNN. Ακολούθησε ρεπορτάζ ελληνικών μέσων και βίντεο ειδήσεων.

Το 4ήμερο εκδηλώσεων "Ημέρες Ικαρίας στις Βρυξέλλες" ολοκληρώνεται σήμερα. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 4 και 5 Νοέμβρη με τη «Γευσιγνωσία καριώτικου φαγητού» που προετοίμασε η Ελένη Καρίμαλη από την Πηγή Ικαρίας.

Mε επιτυχία, παρ’όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε το πρώτο Mini αναρριχητικό φεστιβάλ Bouldering Ikaria, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου 2015. Οι πρώτοι αναρριχητές επισκέφθηκαν την Ικαρία για να γνωρίσουν από κοντά τα αναρριχητικά πάρκα που έχουν ήδη διανοιχθεί και να απολαύσουν τη σπάνια φυσική ομορφιά αυτού του γρανιτένιου παράδεισου.

Στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, 1958. Μεταφορά επιβατών στο πλοίο με προορισμό Πειραιά. Φωτογράφος: Σταμούλος Κων/νος. Στέφανος Χατζηνάκης‎ για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα