παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Ικαριώτες στο Pittsburgh 1930

Η οικογένεια Ν.Ι. ΓΙΑΝΟΥΖΑ από ΑΥΛΑΚΙ στο Pittsburgh των ΗΠΑ, 1930. O πατέρας Νικόλαος η μητέρα Βιολέτα και ο μικρούλης Γιάννης.

Kάλαμος 1952, Σχολική Εκδρομή από το σχολείο του Αμάλου. Διακρίνονται από αριστερά, Αριέτα Παραλαίμου, Ελένη Τσαμουδάκη, Ευαγγελία Βατούγιου, Τασία Πλύστακα, Χριστίνα Βατούγιου.

Χριστίνα Κυριακούση - Βατούγιου για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Μπορεί το Σαββατοκύριακο Μαίανδρος και Ίκαρος να μην είχαν παιχνίδια, λόγω της βλάβης που παρουσίασε το καραβάκι που μεταφέρει τις ομάδες από και προς το γειτονικό νησί, όμως το πρόγραμμα ήταν γεμάτο αθλητικές δραστηρίοτητες τόσο σε επίπεδο μπασκετικών ασκήσεων όσο και σε επίπεδο συζήτησης περί αθλητισμού μεταξύ φορέων του νησιού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η μητέρα μου, Αγγελική Τσακαλιά-Πουργέζη ... με φόντο το Φύτεμα περίπου 1960!

Το #ikariagram είναι το hashtag που ξεκίνησε πριν ενάμιση περίπου χρόνο το ikariamag στο instagram και από τότε εσείς έχετε ανεβάσει χιλιάδες φωτογραφίες από την Ικαρία.

Χρήστος Καζάλας & Εμμανουήλ Παπαμανωλάκης, ξαφέλφια και φίλοι από Λαψαχάδες & Πηγή. Αμερική, περί το 1920.

Χαρούλα Κοτσάνη για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στην εκδρομή του ΟΠΣ Ικαρίας. Ξεκινήσαμε από την Εριφή και κατηφορίσαμε ΝΔ για τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Γέλι. Η συγκεκριμένη εκδρομή, πέρα από την ευχαρίστηση της πεζοπορίας, είχε κι ένα πολύ σημαντικό στόχο που υλοποιείται μεθοδικά εδώ και αρκετό καιρό και ακούει στο όνομα «το μονοπάτι των δύο φαραγγιών».

Γυμναστικές επιδείξεις του δημοτικού σχολείου στον Ξυλοσύρτη το 1958. Στο βιολί ο Γιώργος Μπρατσής και στο μπουζούκι ο "virtuoso" Γιώργος Στεφανουδάκης.

Γιατί έτσι είναι τα σπίτια: μας περιέχουν και τα περιέχουμε, όπως το έμβρυο, που αν και ζει περίκλειστο και μικροσκοπικό μέσα στο γυναικείο σώμα, μεταφέρει στο τρυφερό σαν του μαλάκιου σώμα του, ολόκληρο τον άντρα ή την γυναίκα που θα γίνει κάποια μέρα, και που στο πρόσωπό τους θα είναι συχνά αποτυπωμένα, πέρα από τα χαρακτηριστικά, τα ίδια αισθήματα, το ίδιο γέλιο, η ίδια πρόσοψη του σπιτιού της ψυχής τους

Τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του "Πέρα από το μπλε του Ικάριου Πελάγους: Η ζωή στην Ελλάδα και τη Βόρεια Αμερική" εξέδωσε φέτος ο Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου του Τολέδο, Δρ. Ιωάννης Χρυσοχόος.

Το βιβλίο της Δήμητρας Σκαύδη «Στον Χρυσόστομο στην Ικαρία» κυκλοφόρησε το 2013 και αποτελεί την φυσική, αν και όχι αυτονόητη, συνέχεια ενός άλλου βιβλίου της ίδιας από το 2008. Στο πρώτο εκείνο πόνημα, «Τα χαρτιά μιας Ικαριώτικης οικογένειας, 1625-1920», ολόκληρο το αρχείο εγγράφων και συμβολαίων – των «χαρτιών» – μιας οικογένειας της Ικαρίας δημοσιεύτηκε και διασώθηκε στο χρόνο.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα