παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας στην Ικαρία

Ονομάζεται Σεϋχέλλες, βρίσκεται στην Ικαρία και είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού και μια από τις πιο εντυπωσιακές της χώρας. «Η παραλία δημιουργήθηκε από κατολισθήσεις. Είναι δύσκολο το μονοπάτι για να έρθεις εδώ αλλά αξίζει τον κόπο. Υπέροχα πεντακάθαρα νερά...

Το Ράδιο Ικαρία 87,6fm μαζί με το ikariamag.gr είναι οι ικαριακοί χορηγοί επικοινωνίας του ΙΚΑΡΙΑ Escape Festival που θα διεξαχθεί 13 και 14 Αυγούστου στο νησί μας.

Είναι γεγονός! Το Ικαρία Escape Festival πλησιάζει και αυτό που αναμένεται να συμβεί στο Δημοτικό Γήπεδο Ραχών Αγίου Δημητρίου στην Ικαρία, θα είναι ανεπανάληπτο!

Η Ικαρία ζει στους ρυθμούς των πανηγυριών της και προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο όλων: το πανηγύρι της Λαγκάδας που γίνεται ανήμερα Δεκαπενταύγουστο κάθε χρόνο!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, τo Mtbxpert μαζί με την οργανωτική ομάδα του Bike Expert διοργάνωσαν αγώνα διάθλου στο Καρκινάγρι Ικαρίας, με την υποστήριξη του Δήμου Ικαρίας, του Συλλόγου Κάβο Πάπα και του Αθλητικού Συλλόγου Διαγόρα Ραχών. Το ikariamag.gr ήταν και φέτος χορηγός επικοινωνίας.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίο των εκδόσεων «ελεύθερες πτήσεις»

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Little Land, Νίκος Νταγιαντάς, πέρασε στην Ικαρία ένα χρόνο, αρκετός καιρός για να βιώσει από πρώτο χέρι όλους τους μύθους με τους οποίους είναι συνυφασμένο το νησί των αγέραστων αθανάτων και των διονυσιακών πανηγυριών.

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι μια ερμηνεύτρια σε διαρκή αναζήτηση τραγουδιών και ήχων. Οι μουσικές του κόσμου είναι μια αστείρευτη πηγή διαφορετικών δρόμων κι εκείνη ψάχνει ασταμάτητα να βρει τα κομμάτια εκείνα που ξυπνάνε τα συναισθήματα και που της επιτρέπουν να αυτοσχεδιάζει και να τα κάνει πιο προσωπικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο πηγαίνει παραπέρα και τα δικά της όρια, φωνητικά και συνθετικά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Αυγούστου η πλατεία της Πλαγιάς γέμισε κόσμο και χρώμα. Το ikariarun, όπως είχε ανακοινωθεί, προσέλκυσε αθλητές και μη, ντόπιους και τουρίστες, για τον αγώνα των 5χλμ και τον περίπατο των 2 χλμ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός της παράστασης, χορευτής Ariel Perez, το έργο είναι εμπνευσμένο από τις  ακουαρέλες της συμπατριώτισσας μας, Μαργαρίτας Πλέσσα με τίτλο “Ουρανοί”. Τα χρώματα και οι φόρμες αλλάζουν αλλά ο καμβάς,  χωρίς όρια, παραμένει ο ίδιος.

Στο περιοδικό γαστρονομίας OLIVE (διπλό τεύχος Αυγούστου Σεπτεμβρίου) που κυκλοφόρησε την Κυριακή 27 Ιουλίου με το Πρώτο Θέμα αλλά μπορείτε να το βρείτε και μόνο του στα περίπτερα, φιλοξενείται ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ικαρία.

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε