παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
Γιατί ένας Θεσσαλονικιός πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί την Ικαρία

Στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι λέμε ότι «σαν την Χαλκιδική δεν έχει», ωστόσο υπάρχει ένα νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, το οποίο ταιριάζει όσο λίγα μέρη με την κουλτούρα και την ιδιοσυγκρασία του Θεσσαλονικιού. Ο λόγος για την Ικαρία. Το νησί που πήρε το όνομα του από τον γιο του Δαίδαλου, Ίκαρο, κατέχει το μυστικό τις μακροζωίας και γενικά έχει βρει το νόημα της ζωής. Τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις τουριστών από τη Θεσσαλονίκη στην Ικαρία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς σε αυτό βοηθά και η αεροπορική σύνδεση του νησιού με την πόλη μας, με σχεδόν καθημερινές πτήσεις.

Μπήκε ο Αύγουστος και πολλοί φίλοι μάς ρωτούν πού θα βρουν τις δημιουργίες του ikariamag.gr στο νησί (εκτός από εσάς που βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα και μπορείτε να τα προμηθευτείτε ηλεκτρονικά από το Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr)

Αν στο ωροσκόπιο σου υπάρχουν όψεις με τον πλανήτη Ουρανό, κυρίως με Ήλιο, Σελήνη ή ωροσκόπο, κατατάσσεσαι αυτόματα στους Ουράνιους τύπους δηλαδή στους ασυμβίβαστους και στους ξεχωριστούς. Οπότε ένα νησί που μπορεί να σε εκφράσει πλήρως γιατί είναι έξω από το σύστημα το στημένο και το τουριστικό είναι το κρυμμένο διαμάντι του Βόρειου Αιγαίου η Ικαρία.

08/08/2016 - 20:10Στο 3o Ikaria Run 2016

Για 3η σερί χρονιά τρέξαμε στην Ικαρία. Σε μία διοργάνωση που είναι πλέον θεσμός, το 3ο Ikaria Run πιστεύουμε ότι άφησε ικανοποιημένους αθλητές και επισκέπτες. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την απαιτητική διαδρομή δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των δρομέων.

Η συνάδελφος στο απέναντι γραφείο είναι και πάλι εκνευριστική. Μιλάει ακατάπαυστα για έναν τόπο, τον τόπο της, που αδιαφορώ να γνωρίσω. Η εμμονή της με κάνει να τον αντιπαθήσω χωρίς να έχω κανένα λόγο να το κάνω.

«Την Ικαρία κάθε καλοκαίρι την επισκέπτεται ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων τουριστών και οι περισσότεροι είναι Θεσσαλονικείς», είπε στο karfitsa.gr ο δήμαρχος του νησιού, Στέλιος Σταμούλος.

Οποιος επισκεφτεί έστω και για μία φορά την Ικαρία, είμαι σίγουρος πως θα αντιληφθεί πολύ γρήγορα πως η ανεξαρτησία της «Ελευθέρας Πολιτείας της Ικαρίας», από την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους μέχρι την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα, δεν διήρκησε μόνο πέντε μήνες (Ιούλιος- Νοέμβριος του 1912) όπως έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Ήταν ένας Ιταλός, ένας Γάλλος και ένας Αργεντίνος (παρουσίες Άγγλων, Γερμανών και Ποντίων αγνοούνται), οι οποίοι γνωρίστηκαν πάνω στο πλοίο από Μπάρι για Πάτρα και μιας και δεν είχαν πορεία συγκεκριμένη, αποφάσισαν να πάνε όλοι μαζί στην Ικαρία, όπου βρισκόταν κάποιος φίλος φίλου κλπ. Κανείς δεν πίστευε ότι, εκείνον τον Αύγουστο του 2007, ξεκινούσε μια πολύχρονη φιλία τόσο δυνατή που έμελλε να κουβαλήσει τα ικαριώτικα πανηγύρια στη Σικελία.

Τη χαρακτηρίζουν ως την πιο εξωτική παραλία του Αιγαίου και όχι άδικα. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί και μια από τις εντυπωσιακότερες όλης της Ελλάδας. Ο λόγος για τις Σεϋχέλλες της Ικαρίας με εντυπωσιακούς βράχους, κυανά νερά και λευκή άμμο. Ακούγοντας, βέβαια, το όνομά της, ο επισκέπτης προετοιμάζεται για το σκηνικό που θα αντικρίσει.

Σίγουρα πολλά θα έχεις ακούσει για την Ικαρία. Το νησί που ξυπνά αργά και που ζει στους δικούς του, χαλαρούς ρυθμούς, τα γεμάτα διασκέδαση πανηγύρια, το κρασί που ρέει άφθονο και η ανεμελιά που χαρακτηρίζει κάθε "καριώτικη" στιγμή, είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά των περισσότερων αφιερωμάτων και ταξιδιωτικών οδηγών για το μαγικό αυτό κομμάτι του Αιγαίου.

Τον Μιχάλη Μαθιουδάκη τον γνώρισα αλλά και τον απήλαυσα, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν στα γενέθλια για τα 6 χρόνια του ikariamag.gr, μαζί με τον πολυπράγμονα Ικαριώτη, επίσης κωμικό του Stand-up (αλλά και μεταξύ άλλων, πετούμενο στις ελεύθερες πτήσεις) Ηλία Φουντούλη, προσέφεραν στο κοινό που ήρθε να μας ευχηθεί, άφθονο γέλιο. Κατάλαβα αμέσως πως το χιούμορ του, ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα, τα βιώματα και η αντίληψη του, μου πάνε. Από κυνήγησα την ευκαιρία να ξαναδώ τον Μιχάλη σε performance του, σε αυτό το είδος που ολοένα και κερδίζει θαυμαστές και το οποίο, προσωπικά, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, δύσκολο και απαιτητικό, ευφυές και συχνά ξεκαρδιστικό.

Σελίδες