παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΑΦΙΕΡΩΜΑ OLIVE: Ικαρία & Γαστρονομία

Στο περιοδικό γαστρονομίας OLIVE (διπλό τεύχος Αυγούστου Σεπτεμβρίου) που κυκλοφόρησε την Κυριακή 27 Ιουλίου με το Πρώτο Θέμα αλλά μπορείτε να το βρείτε και μόνο του στα περίπτερα, φιλοξενείται ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ικαρία.

Εκείνο που με κερδίζει κυρίως σε ένα συγγραφέα είναι η εντιμότητα της πένας του. Όταν οι λέξεις τοποθετούνται, λιτές, η μια δίπλα στην άλλη, χωρίς ωστόσο να φοβούνται να καταγράψουν την ένταση της εμπειρίας που αποδίδουν.

Οι δημιουργίες του ikariamag.gr είτε είναι εκδόσεις είτε t-shirt κερδίζουν αμέσως τις καρδιές των αναγνωστών μας οι οποίοι σπεύδουν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις, ξεχωριστές στιγμές με το φτερό μας.

Το 9ο Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων "ΙΚΑΡΟΣ" σήκωσε αυλαία για το φετινό καλοκαίρι και η πρώτη μουσική παρέα που εγκαινίασε τις συναυλίες ακούει στο όνομα Sazman. Είναι αλήθεια πως οι περιορισμένες εκδηλώσεις (το κινηματογραφικό αφιέρωμα δεν υπάρχει καθόλου) και οι λοιπές δυσκολίες δε θα άφηναν περιθώριο για πολλά πράγματα.

Το ikariamag.gr δημιούργησε το hashtag #ikariagram στο Instagram και κάλεσε τους αναγνώστες του να ανεβάζουν φωτογραφίες και στιγμές Ικαρίας. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1600 εικόνες. Από αυτές, διαλέξαμε 63 και επιλέξαμε έναν ιδιαίτερο τρόπο να τις παρουσιάσουμε.

Ο Πρόεδρος... που εν υπάρχει, μάς έστειλε την παραπάνω πρόσκληση για τις 3 του Αυγούστου «αφτο πρωί». Διαβάστε τις οδηγίες και πάρτε μέρος. Και να θυμάστε... τελέφωνα εν χρειάζουντε, μήτε και παράδες.

Οι εκδηλώσεις της επετείου για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Ικαρίας ξεκίνησαν στις 16 Ιουλίου. Η Εταιρία Ικαριακών Μελετών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας, μας πήγε πίσω στο χρόνο για να μάθουν όσοι δεν ήξεραν και να θυμηθούν οι υπόλοιποι. Θέμα της βραδιάς ήταν η ιστορία του Δαίδαλου που κατέληξε ως εξόριστος στην Κρήτη, και η προσπάθειά του να δραπετεύσει μαζί με το γιο του.

Οι κάτοικοι της Ικαρίας ζούνε στο full! Το ποσοστό που ξεπερνά τα 90 χρόνια ζωής είναι 1% όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 0,1%. Από τότε που αυτή η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου όλος ο κόσμος κάνει το γύρο του νησιού. Αφενός για να μάθουν το μυστικό της μακροζωίας, αφετέρου για να πάρουν μία μικρή δόση και να βελτιώσουν τα δικά τους ποσοστά.

Και ενώ η Βραζιλία ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού της από την τελική φάση του μουντιάλ, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή στην Ικαρία προβάλλεται σε εθνικό δίκτυο πριν από δύο μέρες.

Την Τρίτη 8 του Ιούλη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου Ραχών που βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία του ομώνυμου χωριού, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση - εισαγωγή στην Περμακουλτούρα με επίκεντρο τα εργαλεία για την αυτάρκεια, την αφθονία, την δημιουργικότητα και την ενδυνάμωση των ατόμων και των κοινοτήτων”.

Χρόνος: Κυριακή 13 Ιουλίου. Τόπος: Ξυλοσύρτης Ικαρίας. Στιγμή: Το φεγγάρι που φάνηκε, φωτεινό και γεμάτο. Να ρίχνει το λαμπερό του μονοπάτι πάνω στη θάλασσα και να οδηγεί το βλέμμα στον ορίζοντα. Στους πανέμοργους Φούρνους Ικαρίας.

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε