παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Η έκτη στο Μνημείο του Σπανού στο Χρυσόστομο 1968

H έκτη τάξη του Γυμνασίου στο Μνημείο του Σπανού στο Χρυσόστομο. Νοέμβριος 1968. Νίκος Τσουρής για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Τα νησιά της αυτάρκειας, η Ικαρία και οι Φούρνοι, μας προσκάλεσαν να γνωρίσουμε τις ομορφιές, τις γεύσεις, τα αρώματα, τα θαυματουργά νερά τους, τα αρώματα της άγριας βλάστησης και τον τρόπο ζωής τους.

Ο κ. Τσεμπερόπουλος βρίσκεται στην Ικαρία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος και οι ταινίες του «Ο εχθρός μου » και «Άντε γειά» προβάλλονται στον δημοτικό κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου.

Το βλέπετε απ' το καράβι, η Ικαρία είναι ένα μακρόστενο ψηλό βουνό χωρίς πεδιάδες και πολλές παραλίες, ενώ τα πιο πολλά χωριά είναι κρυμμένα στο εσωτερικό.

Κανένας φάρος δεν είναι ίδιος με έναν άλλο. Κανένας. Εκπέμπουν διαφορετικά το φως, έχουν τη δική τους ξεχωριστή φωνή, για να οδηγούν τα πλοία με σαφήνεια, με ασφάλεια.

Στείλε μας τις δικές σας φωτογραφίες από την Ικαρία για "το παράθυρο της ημέρας" του ikariamag! Ανεβάστε τις στον τοίχο μας στο facebook ή αν είναι πολλές, στείλτε τις στο email μας.

Το ιδιαίτερο νησί του Αιγαίου προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στους κορυφαίους προορισμούς στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Οι ήρεμοι ρυθμοί, τα ξακουστά ικαριώτικα πανηγύρια, οι παραλίες και το καλό φαγητό είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει κανείς να το επισκεφτεί.

Ικαρία, την δεκαετία του 1930. Ο Γιάννης Πέδος με τις αδελφές του, Χρύσα αριστερά του και Ασπασία δεξιά. Γιώργος Κουράκης για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Το timeline μου φέτος με έκανε να καταλάβω ότι Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ για διακοπές ήταν η Ικαρία, αυτό το άγιο νησί που όταν πατήσεις το πόδι σου σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα γιατί «μεθάς» από την καλή ενέργεια και «ραδιενέργεια» του ραδονίου που βγάζουν τα ιαματικά, λένε.

Στην παραλία του Ευδήλου την δεκαετία του 60. Από αριστερά ο Χριστόδουλος Στεφανάδης που κρατάει στα χέρια του τον Γιάννη Πετράκη. Δεξιά ο Δημήτρης Ρόζος. Χριστόδουλος Στεφανάδης για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Με "Το Top Ten των ελληνικών νησιών", το Πρώτο Θέμα αναφέρεται και στην Ικαρία, μάλιστα στο νούμερο ένα, όπου συμπυκνώνει όλα τα κλισέ για το νησί: Η Ικαρία είναι "επαναστάτρια", οι φούρνοι ανοίγουν στις 11 το πρωί και οι παραγγελίες αργούν! Επίσης, δεν υπάρχουν ρολόγια.

Σελίδες