παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
Τι διαφορετικό έχουν οι Ικαριώτες, που δεν έχουν οι άλλοι Έλληνες;

Ένας μοναχός, ένας σέρφερ, μια καθηγήτρια Αγγλικών, μια κεραμίστρια, μια μαγείρισσα και μια «καντινιέρισσα» που ζουν στην Ικαρία, εξηγούν. Έξι άνθρωποι που ζουν στην Ικαρία, διαφορετικών ηλικιών και ιδιοτήτων μιλούν στις ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ για τη ζωή τους στο νησί και αναλύουν τα μυστικά και τους μύθους του ιδιαίτερου αυτού τόπου.

Οι μύθοι και τα στερεότυπα για την Ικαρία είναι πολλά. «Κανείς δεν φοράει στο χέρι του ρόλοι» λένε πολλοί, «όλοι οι Ικαριώτες δεν έρχονται ποτέ στην ώρα τους» ενώ πολλοί «δουλεύουν τη νύχτα και κοιμούνται το πρωί». Και «τα μαγαζιά στην Ικαρία ανοίγουν το βράδυ και το πρωί πέφτει σιγή». Θα ξεκινήσω καταρρίπτοντας αυτούς τους ανόητους μύθους.

12/09/2014 - 23:14Ikaria Dance Project 2014

Η παρέα των χορευτών του IkariaDance Project 2014 ήρθε πάλι και φέτος στον Αρμενιστή Ικαρίας στις 22 – 30.8 και συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα χορού και πολιτισμού με την υποστήριξη του Γραφείου Τουρισμού Ιkaria – Holidays και του Cavos Bay Hotel.

Τα σκουπίδια των Σουηδών σε γενικές γραμμές, δεν διαφέρουν σε ποσότητα από τα σκουπίδια άλλων χωρών. Η αναλογία είναι 461 κιλά σκουπιδιών ανά άτομο κάθε χρόνο, μόνο που από αυτά, μόνο το 1% καταλήγει στη χωματερή, χάρη στο καινοτόμο πρόγραμμα «ανακύκλωσης» της Σουηδίας.

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (φ1) και την 3η ημέρα του συνεδρίου με θέμα την «Ανάδειξη των τοπικών πανηγυριών και ευζωίας στην Ικαρία».

Ο κ. Σκαρμέας Νίκος (φ2), καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών  εισηγήθηκε τον τρόπο ζωής και την πρόληψη της νήσου Αλζχάιμερ.

Τα ξέφρενα πανηγύρια και η χαλαρή και αργή καθημερινότητα είναι από τις πρώτες σκέψεις που θα κάνει κάποιος όταν ακούσει για την Ικαρία. Ισως και να φταίει η λάθος προβολή της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά η Ικαρία, αυτό το νησί που πολεμήθηκε, στιγματίστηκε αλλά αγωνίστηκε και αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο, αξίζει να είναι γνωστό πρώτα απ' όλα για την ιστορία του, τα λουτρά, αλλά και για τον άξιο και παράδειγμα προς μίμηση τρόπο ζωής των κατοίκων του.

Στη 2η μέρα του συνεδρίου, και πάλι η αίθουσα του παλιού δημαρχείου ήταν γεμάτη με κόσμο. Στην πρώτη σειρά διακρίνουμε (4ος από αριστερά) τον αντιδήμαρχο Αγ. Κηρύκου κ. Σπ. Τέσκο, και αριστερά του τον διοικητή Αστυνομίας κ. Δ. Λούκο.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς» πραγματοποιεί συνέδριο με θέμα «Ανάδειξη τοπικών πανηγυριών και ευζωίας στην Ικαρία» στις 5,6,και 7 Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου.

04/09/2014 - 12:31VIDEO: Ikaria Run 2014

Νικητής αναδείχτηκε ο Ιταλός Francisco Nanni από την Μπολόνια με χρόνο 17min 59sec. Δεύτερος ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος από την Σύρο με χρόνο 19min 03sec, και τρίτος ο Στέλιος Μπρατσής από την Ικαρία με χρόνο 19min 57sec.

31/08/2014 - 23:26Το καλοκαίρι

Καλοκαίρι στη γαλάζια προκυμαία και το πλοίο της γραμμής δε φεύγει στην ώρα του. Βιβλία, σκανδιναβικά σταυρόλεξα, στυλό, και μπισκότα πάνω στο τραπεζάκι του καφέ. Σκύλοι περιπλανιούνται στο κατάστρωμα.

Ονομάζεται Σεϋχέλλες, βρίσκεται στην Ικαρία και είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού και μια από τις πιο εντυπωσιακές της χώρας. «Η παραλία δημιουργήθηκε από κατολισθήσεις. Είναι δύσκολο το μονοπάτι για να έρθεις εδώ αλλά αξίζει τον κόπο. Υπέροχα πεντακάθαρα νερά...

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε