παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
VIDEORAMA: ELLIS - Μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους για τους Πρόσφυγες με τον Ντε Νίρο

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί σε μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους με θέμα τους πρόσφυγες. Η ταινία "Ellis" σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ, Έρικ Ροθ, που στόχο έχει να παρουσιάσει το διαχρονικό ταξίδι της προσφυγιάς, ακολουθεί τον Ντε Νίρο σε μια περιήγηση στη Νήσος Έλις, στο μικρό νησάκι που βρίσκεται χτισμένο το Άγαλμα της Ελευθερίας, εκεί, στο εγκαταλελειμμένο νοσοκομειακό συγκρότημα "Ellis Island Hospital" που υποδέχονταν κατά εκατομμύρια τους μετανάστες στις αρχές του 20ου αιώνα που διεκδικούσαν την πολυπόθητη άδεια παραμονής και εργασίας στη νέα γη.

Η ποίηση του Νίκου Καββαδία, αγαπημένη και ταξιδιάρικη. Πόσες φορές ακούγοντας τους μελοποιημένους στίχους του, δεν αναρωτηθήκαμε πού βρίσκονται όλες αυτές οι στεριές και οι θάλασσες! Το blog civil2006.blogspot.gr είχε μια εξαιρετική ιδέα, να αναζητήσει τα μέρη αυτά σε Google Maps και να φτιάξει ένα διαδικτυακό χάρτη, ενώνοντας τις ψηφιακές συντεταγμένες με τους στίχους των ποιημάτων.

Το αναματόμελο Ικαρίας τρυγήθηκε μόλις τον Δεκέμβρη στο νησί και βρίσκεται πια στα ηλεκτρονικά ράφια του Ικαριακού Παντοπωλείου μαζί με τις υπόλοιπες ποικιλίες ικαριώτικου μελιού. Με αφορμή αυτό, μοιραζόμαστε μαζί σας λεπτομέρειες για τις ευεργετικές ιδιότητες του.

Τεκμηριωμένη- εικονογραφημένη έρευνα που μας φέρνει σε επαφή με μια σημαντική κι ενδιαφέρουσα σελίδα του κοινωνικού και οικονομικού παρελθόντος της Ικαρίας, μιας ακριτικής γωνιάς της όμορφης πατρίδας μας.

Σήμερα έχουμε να σας παρουσιάσουμε μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία! Το Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής! Εδώ και 2 χρόνια, το συνεργείο του Ράδιο Ικαρία 87,6fm "τριγυρνά" σε όλη την Ικαρία καταγράφοντας " μουσικούς ιδιωματισμούς του νησιού, παραδόσεις, μουσικές επιρροές, και οργανοπαίκτες που παίζουν για πρώτη δεύτερη η ακόμα και τρίτη γενεά κάποιο παραδοσιακό όργανο."

Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Ευρωπαίοι τουρίστες έρχονται στο ελληνικό νησί της Λέσβου για να γιορτάσουν τις διακοπές τους. Αυτό το καλοκαίρι υπήρξε μια επιπλέον ομάδα: πολλοί Σύριοι και Αφγανοί πρόσφυγες έφτασαν από την Τουρκία με φουσκωτές βάρκες καθώς εισήλθαν στην Ευρωπαïκή Ένωση.

Καιρός στην Ικαρία: Έχει και ο Εύδηλος ένα επαγγελματικό μετεωρολογικό σταθμό τώρα! Βρίσκεται στο Φύτεμα, με υψόμετρο 84 μέτρα, 560 μέτρα από την θάλασσα.

Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν παρουσιάζουν στιγμές αναρρίχησης σε όλες τις καιρικές συνθήκες και μέρη, από πυκνά δάση μέχρι σεληνιακά τοπία, κόβουν την ανάσα και αποκαλύπτουν πως η ποικιλομορφία της Ικαρίας, αυτού του νησιού στο βορειοανατολικό αιγαίου με τις τεράστιες πέτρες, μπορεί να προσφέρει και τέτοιου είδους συγκινήσεις στους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους.

Στο αφιέρωμα της RAI στο νησί της Ικαρίας που σήμερα σάς παρουσιάζει το ikariamag.gr, γίνεται αναφορά στις μπλε ζώνες και στην μακροζωία, σε όλους τους παράγοντες που την επιμηκύνουν: ευρεία γκάμα από ποιοτικά φρέσκα προϊόντα, καλή παρέα, δυνατοί κοινωνικοί δεσμοί, σύντομη μεσημεριανή ξεκούραση, σεξουαλική ικανοποίηση σε μεγάλη ηλικία και όλα τα άλλα που κατά καιρούς ακούμε σε οδοιπορικά ή ντοκιμαντέρ τέτοιου είδους.

Οι τραγόμορφοι και κουδουνάτοι προετοιμάζονται από σήμερα για την Κυριακή της Αποκριάς! Οι προβιές των τραγόμορφων και κουδουνάτων, που τα τελευταία πέντε χρόνια μας συντροφεύουν την Κυριακή της Αποκριάς, δέχονται επεξεργασία παρόμοια με αυτή που οι παλιοί Ικαριώτες χρησιμοποιούσαν για να ετοιμάσουν τα χαλιά (προβιές) του σπιτιού τους.

Οι συμμαθητές και φίλοι Γιώργος Μαλαχίας και Κώστας Γαγλίας. Κώστας Γαγλίας για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα