παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Οι αδερφάδες Βιτσαρά '50

Οι αδερφές Αθηνά, Αγγελική και Ιωάννα Βιτσαρά από τον Χριστό Ραχών Ικαρίας, τέλη δεκαετίας '50. Σπύρος Μαρκάκης για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Λειβάδα, Καρκινάγρι 1974. Στη βάρκα του Ζέκου, να μας πάει πάνω στο βαπόρι που στάθηκε αρόδου. Μενέλαος Μανώλης για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Την Κυριακή  11 Ιανουαρίου 2015  πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση σε καμένη περιοχή πάνω από το χωριό Περδίκι με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δασών Σάμου και του Δασονομείου Ικαρίας, και με τη στήριξη της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας.

Πανηγύρι στο Αυλάκι, 21 Μαϊου 1958. Ανθούλα Ρουστά για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Άγιος Κήρυκος, Χριστούγεννα του 1968 στο σπίτι του Μάκη Φουντούλη. Διακρίνονται από αριστερά οι Άννα Βαλσαμή Καλαφάτη, Δημήτρης Ρόζος, Γιώργος Κουράκης, Κώστας Ρόζος και Μάκης Φουντούλης.

Γιώργος Κουράκης για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Φώτα αποκαλεί ο λαός τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων, κατά την οποία η θρησκεία μας γιορτάζει τη βάπτιση του Χριστού και τη θεία του Επιφάνεια. Η ονομασία Φώτα, είναι λαογραφικός όρος.

Πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2014 στη θέση Φουρνοπόταμος και Πουλί της περιοχής Κουνιάδων Ραχών με πρωτοβουλία της ΑΣΠΙ και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Δασών Σάμου, δεδροφύτευση 200 δενδυλίων τραχείας πεύκης σε υπερβοσκημένη προστατευόμενη περιοχή.

Δημοτικό Σχολείο στο Αυλάκι, έτος 1948. Ανθούλα Ρουστά για τη σειρά “Η Ικαρία του Χτες” του ikariamag.gr

Η πρωτοχρονιά, κατ’ εξοχή διαβατήρια ημέρα, ως η αρχή μιας νέας χρονικής περιόδου, συνδέεται με τις προσδοκίες και τις ελπίδες του ανθρώπου για την ευετηρία και την καλοχρονιά.

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στα χείλη όλων μας και καθώς οι παρέες στο νησί ετοιμάζονται για το παραδοσιακό έθιμο, τα σπίτια και τα τραπέζια στρώνονται για να τις υποδεχτούν.

O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’the real greek yogurt book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα!

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα