παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Οι Νύφες της Ικαρίας - Α.Μαλαχία 1959 #ArteisErota

Αθηνά Μαλαχία 1959 (Από Άννα Πλακίδα) | ΟΙ ΝΥΦΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ στο #ArteisErota το φεστιβάλ του ikariamag στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017: Ανοίξτε τα οικογενειακά σας αρχεία, βρείτε φωτογραφίες από νύφες της Ικαρίας (φωτογραφημένες είτε στο νησί είτε και αλλού, μόνες τους ή και με τον γαμπρό ή και τις οικογένειες τους), φωτογραφίστε τις (καθαρές) ή σκανάρετέ τις (σε υψηλή ανάλυση) και στείλτε τις...

Το 1939, ο πάππους μου Κώστας Παπαδόπουλος από τις Ράχες, ετών 19, μαζί με τη γιαγιά μου Ευτυχία Παλαιολόγου Παπαδοπούλου, 24 χρονών, πέντε χρόνια μεγαλύτερη. Μυστικό για εκείνη την εποχή!

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», με το Λαϊκό εργαστήρι πολιτισμού "Γ. Τσαρνάς" Δήμου Ικαρίας και την Ομάδα «Οδοιπόροι», ξεκίνησε στις 11/1 το βράδυ ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμο Πατρέων τις εκδηλώσεις του για το 2017.

Η πρωτοχρονιά, κατ’ εξοχή διαβατήρια ημέρα, ως η αρχή μιας νέας χρονικής περιόδου, συνδέεται με τις προσδοκίες και τις ελπίδες του ανθρώπου για την ευετηρία και την καλοχρονιά.

Για όλους εσάς που τώρα τις γιορτές θέλετε να κάνετε ένα δώρο με άρωμα Ικαρίας, το Ικαριακό Παντοπωλείον, ετοίμασε και σας προτείνει εκλεκτά πακέτα με ντόπια ικαριακά προϊόντα. Προλάβετε να τα αποκτήσετε επιλέγοντας τρόπο πληρωμής «Αποστολή το Σάββατο» (μόνο για εντός Αττικής).

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στα χείλη όλων μας και καθώς οι παρέες στο νησί ετοιμάζονται για το παραδοσιακό έθιμο, τα σπίτια και τα τραπέζια στρώνονται για να τις υποδεχτούν.

Το greekgastronomyguide.gr παρουσίασε τα 20 πιο όμορφα καφενεία της Ελλάδας. Ανάμεσα τους και το παραδοσιακό καφενείο στην Πλαγιά της Ικαρίας. Όπως διαβάζουμε στο σχετικό αφιέρωμα: Τα είκοσι πιο όμορφα καφενεία της Ελλάδας επελέγησαν, ως απ’ τα ενδεικτικότερα της Ελλάδας, για τη θέση τους, την αισθητική, για την ιστορικότητά τους, για τους μεζέδες τους, για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη τους, αλλά και για τον ζωτικό ρόλο που παίζουν στις τοπικές κοινότητες.

Η γιορτή των Χριστουγέννων*, συνδέεται με τη γενέθλια ημέρα της θρησκείας μας και την πίστη για τη γέννηση του Χριστού, «Άναρχος Θεός καταβέβηκεν…».

Η συγγραφή ήταν πάντα ο ουσιαστικότερος τρόπος έκφρασής μου. Έτσι, το 1997 ξεκίνησα να γράφω μικρές ιστορίες –διηγήματα, όπως έμαθα ότι λέγονται–, προσπαθώντας να τις κάνω τρομακτικές για τα δικά μου δεδομένα. Στην πορεία, μια ας πούμε «κωμική φλέβα» που προϋπήρχε μέσα μου άρχισε να χτυπάει πιο έντονα. Άρχισα να ασχολούμαι με το stand up comedy, και ο τρόπος γραφής άλλαξε εντελώς.

Αρχές της δεκαετίας του 1960. Το πλοίο αραγμένο αρόδου στο λιμάνι του Ευδήλου και ο Νικολίδας προσπαθεί να φορτώσει την βάρκα του (τον Τσιμπόχειλο), επιβάτες, βαλίτσες, καλάθια και διάφορα εμπορεύματα.

Διακρίνονται από αριστερά οι: Γιάννης Μαυρογιώργης, 2ο και 3ο δεν γνωρίζω, Στέφανος Καβουριάρης, Σπύρος Μαυρογιώργης, Πέτρος Ανταράκης, Βύρωνας Δουρής, Μίμης Μαυρογιώργης, Γιώργος Τουρβάς, Ηλίας Μελαχροινός, Δημήτρης Κυρλαγκίτσης και Πάνος Μαυρογιώργης.

Σελίδες