παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΦΤΕΡΩΤΟΙ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ: Το απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε µια ντουλάπα ΙΚΕΑ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Ατζατασάτρου Πατέλ, ένας Ινδός φακίρης, άρα λίγο απατεώνας και κατεργάρης για να ξεγελάει τον κόσμο, µε αυτιά γεµάτα σκουλαρίκια κι ένα γιγάντιο μουστάκι.

Ο Ίκαρος αρόδου στο Καρκινάγρι και οι βάρκες πάνε από τη Λειβάδα του χωριού να παραλάβουν τον κόσμο. Καλοκαίρι 1984.

Χάρτης της Ικαρίας, τέλη 16ου αιώνα. Από το χειρόγραφο νησολόγιο του Αntonio da Milo. Aπό την έκδοση: MILLO, Antonio. Isolario, (μετφρ. Αγαμέμνων Τσέλικας), Αθήνα, AdVenture, 2006.

Ο Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε του Τραγόμορφους και Κουδουνάτους για το 2015 στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

Βόλτα με τη "Χρυσαλλίδα" στον Εύδηλο. Δεύτερο μισό δεκαετίας '60. Διακρίνονται από αριστερά οι: Χριστόδουλος Στεφανάδης, Αντώνης Καπότης, Δημήτριος Ρόζος, Γεώργιος Κουράκης, Κωνσταντίνος Ρόζος.

Οι χειμερινές επισκέψεις της μεσογειακής φώκιας που είναι γνωστή πλέον με το όνομα Αργυρώ, σε σπίτια που είναι πολύ κοντά στην ακτή, δεν αποτελούν έκπληξη για τους κατοίκους της ΒΑ Σάμου. Η κα. Αγγελική και η κα. Λιλή, σήμερα το πρωί ανοίγοντας την πόρτα τους την αντίκρισαν στο σκαλοπάτι τους.

Μεγάλη ήταν η ανησυχία για την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών εξαιτίας του δελτίου καιρού που δίνει βροχή, όπως και πέρσι, ειδικά μετά το μεσημέρι. Μόνο που φέτος οι σώφρονες σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, στον Άγιο Κήρυκο και η επιτροπή διοργάνωσης Καρναβαλιού στον Εύδηλο, αποφάσισαν να μεταθέσουν την ημερομηνία και να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μαθητές της τελευταίας τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου σε θεατρική παράσταση στην αυλή του καφενείου του Χ. Ανταράκη, 1960.

Μάκης Φουντούλης, Τατάκης Κράτσας στην παραλία του Αγίου Κηρύκου. Διακρίνεται η σιδερένια σκάλα.

Εν αρχή ήταν (με τυχαία σειρά) ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, o Σίλας Σεραφείμ, οι αδερφοί Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, οι Νύχτες Κωμωδίας της Λουκίας Ρικάκη που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, η Κατερίνα Βρανά που είναι ‘καινούργια’ στην Ελλάδα, αλλά παλιά στο stand-up.

Ο τουρίστας αλλά και ο Αθηναίος σε πρώτη φάση θα έχουν την δυνατότητα με ένα έξυπνο κινητό στα χέρια τους να μαθαίνουν για τα κτίρια που τους περιβάλλουν στο διάβα μιας διαδρομής. Οι αρχιτέκτονες - μέλη της ομάδας City Tales φροντίζουν γι αυτό.

Σελίδες

Ικαριώτικα στέκια στην Αθήνα

Ικαριώτες στην Αθήνα