παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
To #ikariagram ταξιδεύει στην Ικαρία

Το ikariamag.gr δημιούργησε το hashtag #ikariagram στο

Ο Πρόεδρος... που εν υπάρχει, μάς έστειλε την παραπάνω πρόσκληση για τις 3 του Αυγούστου «αφτο πρωί». Διαβάστε τις οδηγίες και πάρτε μέρος. Και να θυμάστε... τελέφωνα εν χρειάζουντε, μήτε και παράδες.

Οι εκδηλώσεις της επετείου για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Ικαρίας ξεκίνησαν στις 16 Ιουλίου. Η Εταιρία Ικαριακών Μελετών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας, μας πήγε πίσω στο χρόνο για να μάθουν όσοι δεν ήξεραν και να θυμηθούν οι υπόλοιποι. Θέμα της βραδιάς ήταν η ιστορία του Δαίδαλου που κατέληξε ως εξόριστος στην Κρήτη, και η προσπάθειά του να δραπετεύσει μαζί με το γιο του.

Οι κάτοικοι της Ικαρίας ζούνε στο full! Το ποσοστό που ξεπερνά τα 90 χρόνια ζωής είναι 1% όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 0,1%. Από τότε που αυτή η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου όλος ο κόσμος κάνει το γύρο του νησιού. Αφενός για να μάθουν το μυστικό της μακροζωίας, αφετέρου για να πάρουν μία μικρή δόση και να βελτιώσουν τα δικά τους ποσοστά.

Και ενώ η Βραζιλία ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού της από την τελική φάση του μουντιάλ, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή στην Ικαρία προβάλλεται σε εθνικό δίκτυο πριν από δύο μέρες.

Την Τρίτη 8 του Ιούλη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου Ραχών που βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία του ομώνυμου χωριού, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση - εισαγωγή στην Περμακουλτούρα με επίκεντρο τα εργαλεία για την αυτάρκεια, την αφθονία, την δημιουργικότητα και την ενδυνάμωση των ατόμων και των κοινοτήτων”.

Χρόνος: Κυριακή 13 Ιουλίου. Τόπος: Ξυλοσύρτης Ικαρίας. Στιγμή: Το φεγγάρι που φάνηκε, φωτεινό και γεμάτο. Να ρίχνει το λαμπερό του μονοπάτι πάνω στη θάλασσα και να οδηγεί το βλέμμα στον ορίζοντα. Στους πανέμοργους Φούρνους Ικαρίας.

Ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή που δέχτηκα να γράψω αυτό το (εδώ πέφτουν πολλά μπιπ) άρθρο για την Ικαρία. Όχι, μην παρεξηγηθώ... Λατρεύω την Ικαρία. Και φέτος ονειρεύομαι να ξεκλέψω λίγες μέρες για να βρεθώ εκεί.

Iδιοφυείς μουσικοί που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Είδωλα που πειραματίστηκαν και εξελίχθηκαν ταυτόχρονα με τα ρεύματα της εποχής τους. Τα τρομερά παιδιά από το Λίβερπουλ έμειναν μαζί δέκα χρόνια αλλάζοντας το ρου της μουσικής ιστορίας.

Τα πράγματα αρχίζουν και χειροτερεύουν στην Αρκτική με την κλιματική αλλαγή και την εκμετάλλευση του εκεί περιβάλλοντος να επιδεινώνουν την κατάσταση. Με το παρακάτω βίντεο, η Greenpeace στείλνει ένα δυνατό μήνυμα στην εταιρεία LEGO για να σταματήσει να κατασκευάσει τουβλάκια και εξαρτήματα με το σήμα της Shell.

Η αγάπη για κατασκευές ξεκίνησε πολύ πριν τη σελίδα. Το justdiy.gr για την Ηλέκτρα Πάστη από τον Ξυλοσύρτη και την Παναγιά Ικαρίας, ήρθε ουσιαστικά για να μπορέσει να επικοινωνήσει αυτό το πάθος, να μοιραστεί ιδέες και εφαρμογές αλλά και να κινητοποιήσει κόσμο δίνοντας του το έναυσμα ότι μπορεί και ο ίδιος να πάρει τις μικρές ομορφιές της ζωής του... στα χέρια του! Κυρίως σε μια εποχή σαν τη σημερινή που απαιτεί οικονομία, φαντασία και να ξαναδούμε τα πράγματα... αλλιώς!

Σελίδες

Για τη διαμονή σας στην Ικαρία σας προτείνουμε