παρουσιάσεις

ikariamag |
παρουσιάσεις
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας βρίσκονται στην Ικαρία

Τη χαρακτηρίζουν ως την πιο εξωτική παραλία του Αιγαίου και όχι άδικα. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί και μια από τις εντυπωσιακότερες όλης της Ελλάδας. Ο λόγος για τις Σεϋχέλλες της Ικαρίας με εντυπωσιακούς βράχους, κυανά νερά και λευκή άμμο. Ακούγοντας, βέβαια, το όνομά της, ο επισκέπτης προετοιμάζεται για το σκηνικό που θα αντικρίσει.

Σίγουρα πολλά θα έχεις ακούσει για την Ικαρία. Το νησί που ξυπνά αργά και που ζει στους δικούς του, χαλαρούς ρυθμούς, τα γεμάτα διασκέδαση πανηγύρια, το κρασί που ρέει άφθονο και η ανεμελιά που χαρακτηρίζει κάθε "καριώτικη" στιγμή, είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά των περισσότερων αφιερωμάτων και ταξιδιωτικών οδηγών για το μαγικό αυτό κομμάτι του Αιγαίου.

Τον Μιχάλη Μαθιουδάκη τον γνώρισα αλλά και τον απήλαυσα, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν στα γενέθλια για τα 6 χρόνια του ikariamag.gr, μαζί με τον πολυπράγμονα Ικαριώτη, επίσης κωμικό του Stand-up (αλλά και μεταξύ άλλων, πετούμενο στις ελεύθερες πτήσεις) Ηλία Φουντούλη, προσέφεραν στο κοινό που ήρθε να μας ευχηθεί, άφθονο γέλιο. Κατάλαβα αμέσως πως το χιούμορ του, ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα, τα βιώματα και η αντίληψη του, μου πάνε. Από κυνήγησα την ευκαιρία να ξαναδώ τον Μιχάλη σε performance του, σε αυτό το είδος που ολοένα και κερδίζει θαυμαστές και το οποίο, προσωπικά, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, δύσκολο και απαιτητικό, ευφυές και συχνά ξεκαρδιστικό.

Είναι ένα από τα διασημότερα μέλια της Ικαρίας, πρόσφατα μάλιστα το TRAVEL BOOK του ΕΘΝΟΥΣ παρουσίασε αφιέρωμα για αυτά, με τον τίτλο ΚΑΡΙΩΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ. Το μέλι ΦΡΙΞΟΣ της οικογένειας Αποστόλη Καρίμαλη διαθέτει ποικιλίες όπως: Ποικίλης Συλλογής, Θυμάρι και Πευκοθύμαρο και το Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr σάς κάνει μία μοναδική προσφορά.

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου οι AmantesAmentes θα βρεθούν στην Ικαρία για να ανέβουν στη σκηνή του 10ου ΣΝΑΚ Festival, με χορηγό επικοινωνίας το ikariamag.gr. Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη επίσκεψη τους, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ένα αφιέρωμα στην Ελληνόφωνη ροκ μπάντα.

«Ανυπάκουος» βράχος στο Βόρειο Αιγαίο, όπως και ο νέος στον οποίο χρωστά το όνομά του. Ο μυθικός Ίκαρος, ο γιος του Δαίδαλου, αγνόησε την προειδοποίηση του πατέρα του και ο ήλιος έλιωσε το κερί που βαστούσε τα φτερά του. Ο νέος έγινε όνομα νησιού και υπόμνηση του ανθρώπινου ορίου. Χάρισε, όμως, σε αυτό το νησί την αιώνια ενέργειά του.

Με μία ακόμα αναφορά στην Ικαρία και τα ελληνικά νησιά, το αμερικανικό Business Insider προβάλει τις ομορφιές των ελληνικών νησιών και προτείνει το καλύτερο νησί για κάθε τύπο ταξιδιώτη ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Η Ικαρία μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τύπο επισκέπτη προσφέροντας μία χαλαρωτική ηρεμία, κάτι που κάνει τους κατοίκους του νησιού να είναι σχεδόν αιωνόβιοι!

Υπάρχει ένας Νεοϋορκέζος που ξέρει την Ικαρία καλύτερα από όλους! Ο Νικόλας, ξεφουρνίζει ζεστό ψωμί και περιμένει τις ερωτήσεις σας για το νησί του.Την Ικαρία! #‎elladakonta‬

Tην ξέρεις για τα πανηγύρια με το χώμα να στενάζει απ’ τον Ικαριώτικο, για τους αργούς ρυθμούς και τη μακροζωία των κατοίκων της. Ώρα να τη μάθεις για τα παραδοσιακά χωριά της, τις άγριες θάλασσες, τα φαράγγια και τα βουνά της. Φτάνοντας στον Εύδηλο, το ένα από τα δύο λιμάνια της, θα νιώσεις μια αύρα που δεν ξεγελάει.

Με ένα πλούσιο αφιέρωμα, σήμερα, η Καθημερινή μάς μεταφέρει "Μαρτυρίες για θησαυρούς στον βυθό". Η ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, οι κάτοικοι των Φούρνων και οι περιπέτειες με δεκάδες θέσεις ναυαγίων στο Αιγαίο μέσα από δημοσιογραφική έρευνα, φωτογραφίες και βίντεο. Επιλέξαμε να μην το αναδημοσιεύσουμε εδώ αλλά να σας παραπέμψουμε απευθείας στον σύνδεσμο ώστε να μη χάσετε την ξεχωριστή interactive εμπειρία της διαδικτυακής περιήγησης.

Σελίδες