Το Σεμινάριο Μυθολογίας στην Ικαρία

Από το 2005 το Φεστιβάλ Ικαρίας, μεταξύ των άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, άρχισε να οργανώνει κάθε χρόνο μια σημαντική εκδήλωση περί τη Μυθολογία.

Το 2010 είχε αποφασιστεί να οργανώσει ένα Σεμινάριο Μυθολογίας, με προγραμματισμό αυτό να επαναλαμβάνεται ετησίως. Ατυχώς, λόγω της οικονομικής κρίσεως, ακυρώθηκε η περσινή προσπάθεια. Τελικά στις 12-16 Ιουλίου 2011, πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο Μυθολογίας, όπου πέντε διακεκριμένοι επιστήμονες, οι Φάνης Κακριδής, Δήμητρα Μήττα, Pedro Olalla, Κώστας Σουέρεφ, Μενέλαος Χριστόπουλος, δίδαξαν 25 ώρες στους εγγραφέντες, σε βασικούς άξονες της Ελληνικής Μυθολογίας.

Το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου, μαθητές και δάσκαλοι γλέντησαν σε πανηγυρική εκδήλωση στην Ακαμάτρα, που οργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο του χωριού. Τέλος την Κυριακή 17 Ιουλίου, η όλη ομάδα περιηγήθηκε σε σημεία αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες απο το Σεμινάριο αυτό, ενώ περισσότερες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Το Φεστιβάλ Ικαρίας δέχεται κρίσεις και συστάσεις από όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να βελτιώσει τα μελλοντικά Σεμινάρια.

Από του χρόνου γίνεται προσπάθεια, παράλληλα με το ελληνόφωνο Σεμινάριο να υπάρχει και ένα αγγλόφωνο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΚΑΡΙΑΣ:
ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 4, 115 28 ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210 7774122, Φαξ: 210 7788698, e-mail: helaca@hol.gr ,
www.ikarianet.gr/festival-ikarias

Διαβάστε σχετικά: Δράσεις & Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ικαρίας
 

ikariastore banner