Με το Νίκο Τουλιάτο στην Ικαρία

Χθες βράδυ ο Νίκος Τουλιάτος μάς έκανε μία μικρή επίδειξη στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου, εν όψει των σεμιναρίων που ξεκινούν σήμερα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ίκαρος 2011. Λέγοντας «μικρή» εννοούμε τη διάρκεια και όχι το επίπεδό της. Ο σπουδαιότερος Έλληνας περκουσιονίστας που έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους συνθέτες και τραγουδιστές, δε χρειάζεται συστάσεις.

Η επίδειξή του μας θύμισε, εντελώς συνειρμικά, κάτι από το echoes των Pink Floyd, κάτι σαν την κοσμογονία. Ξεκινάει από τη σιωπή για να δονήσει το συμπάν και αυτό είναι υπέρ αρκετό και συναρπαστικό. Η ίδια η ζωή είναι ρυθμός. Μπορούμε, σε δεύτερο χρόνο, αν θέλουμε, να προσθέσουμε μία μελωδία. Ο Τουλιάτος δεν τη χρειάζεται. Στήνει μία πολύ στιβαρή βάση με τα τύμπανά του κι εκεί επάνω δημιουργεί μοναδικά ηχοχρώματα από σκούπες, κατσαρόλες, κοχύλια ή μπουκάλια.

Η συμμετοχή, ακόμα και απλώς η παρακολούθηση των σεμιναρίων, θα είναι μια μοναδική εμπειρία που θα μυήσει τους ενδιαφερόμενους στο μαγικό κόσμο των κρουστών. Κι όλο αυτό όχι μόνο από έναν καλό δάσκαλο αλλά από το μετρ του είδους.

Χορηγός Επικοινωνίας: ikariamag.gr

Γιάννης Κέφαλος για το ikariamag

 

ikariastore banner