Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι επικρατέστερο ως προστατευόμενο αγαθό, η διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Δεν ισχύει από σήμερα Τρίτη το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΟΠΥΥ, καθώς το ΣτΕ, με απόφαση της επιτροπής αναστολών έκρινε ανίσχυρες τις αποφάσεις του κ. Γεωργιάδη που επέβαλαν πλαφόν σε ποσοστό 80% στις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων. Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των δημοτών Ραχών από την αγροτικό γιατρό Ελευθερία Ρίζου, το δήμαρχο Ικαρίας Χρήστο Σταυρινάδη και το φαρμακοποιό στο Χριστό Ραχών Νίκο Αφιανέ σχετικά με το ζήτημα του πλαφόν στις συνταγογραφήσεις φαρμάκων στις Ράχες

Σας γνωρίζουμε ότι από τις 12/2/2014 οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται από το Αγροτικό Ιατρείο Ραχών Ικαρίας (2.500 περίπου), έχουν μείνει χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη λόγω κάλυψης του ορίου κατανάλωσης φαρμάκων (plafon) με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ευρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, αγανάκτησης και απελπισίας. Η ίδια η ιατρός εξυπηρετεί και τους κατοίκους του Αγροτικού Ιατρείου Καρκιναγρίου που εδώ και σχεδόν 10 μήνες παραμένει χωρίς ιατρό.