Βελουτέ Κολοκυθόσουπα με κάρυ από καριώτικο ταμπουρά

Αποκτήστε το βιβλίο "Ούλα είναι φάδια της κοιλιάς - Η κουζίνα της Ικαριάς και οι συνταγές της ζωής μας" από το εκδοτικό ράφι του "Ικαριακού Παντοπωλείου" ikariastore.gr πατώντας εδώ.

Ναι, πάει καιρός από την τελευταία μου ελεύθερη πτήση. Είναι βλέπετε που νοιώθω πως πάντα οι ιστορίες μου και τα κείμενά μου πρέπει να έχουν ένα δίδαγμα στο τέλος, ένα μάθημα ζωής και τα ρέστα. Έτσι όταν ξεμένω από διδάγματα και συναισθηματικοκοινωνικές ιστορίες, δεν γράφω πτήσεις και ο Αρχισυντάκτης γκρινιάζει.

Έτσι λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα πως και οι συνταγές μάθημα ζωής είναι, μη σας πω και πιο χρήσιμο μάλιστα! Σας παρουσιάζω λοιπόν την πρώτη μου συνταγή στο ikariamag.gr, στην οποία χρησιμοποίησα τον ταμπουρά που μου έδωσε η μάνα από τον κήπο μας στον Ξυλοσύρτη. Α, και τα κρομύδια από τον κήπο είναι κι αυτά. Τα έχω σε μια πλεξούδα στο μπαλκόνι.

Ο κήπος μας είναι στ' αριστερά και έχει θέα τη θάλασσα. Ο τυχερός!

Τι θα χρειαστείτε:
1 ταμπουρά περίπου 1,5 κιλό (Κόκκινη κολοκύθα για τους μη καριώτες)
3-4  μέτρια κρομύδια (όχι στη γεύση, στο μέγεθος)
2-3  μέτριες πατάτες (το ίδιο με παραπάνω)
Αλάτι
Κάρυ
Καυτερή πάπρικα
Βούτυρο
Γιαούρτι

Τρόπος Παρασκευής (μπορείτε αν θέλετε να το φτιάξετε και Πέμπτη βέβαια, δεν υπάρχει πρόβλημα)
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια. Μπορεί να είναι και παραλληλόγραμμα, μην καταπιεστείτε.
Τα βάζουμε στο τσουκάλι. Προσθέτουμε αλάτι, κάρυ και πάπρικα κατά βούληση. Όπως του αρέσει του καθένα.
Βάζουμε νερό, όχι όμως να τα σκεπάσει καλά καλά, γιατί το κολοκύθι έχει αρκετό νερό και δε θέλουμε να βγει νερουλή.
Αφού αρχίσει το νερό να βράζει, χαμηλώνουμε το μάτι (της κουζίνας, όχι το δικό μας χαρ χαρ χαρ) και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράζουν για κάνα μισάωρο, μέχρι να τα δούμε να γίνονται σχετικά νιανιά.
Βγάζουμε το τσουκάλι από το μάτι και αρχίζουμε να βάζουμε τα λαχανικά σιγά σιγά στο μπλέντερ. Βάζουμε το βελουτέ μας μίγμα πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μπαχαρικά αν θέλουμε.
Σερβίρουμε ζεστή και στο κέντρο βάζουμε μισό κεσεδάκι γιαούρτι.

Τρώωωωμε!!!

Ηλέκτρα Πάστη
elektra.pasti@ikariamag.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Ηλέκτρας Πάστη.