ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Επειδή στου Τσαντέ άμα πας θα ξαναπάς, εμείς…. ξαναπήγαμε (για το περίφημο "κουμπί" του)

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, σάς είχαμε μιλήσει για τον Γιάννη τον Τσαντέ και το όνειρό του να φτιάξει “λίγο από Ικαρία” στην Αθήνα. Είχαμε πάει λοιπόν σε αυτό το νέο του όνειρο και σας είχαμε παρουσιάσει το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ του ΤΣΑΝΤΕ, ένα ανακαινισμένο μαγαζί στα Ταμπούρια του Πειραιά που είχε σκοπό να γίνει αγαπημένο ικαριώτικο στέκι.

Σας είχαμε μιλήσει για τον χώρο, τις καλόγουστες πινελιές, την κουζίνα αλλά εκείνο που μας είχε κάνει εντύπωση ήταν το ίδιο το «όνειρο» του Γιάννη, το κουμπί του ρε παιδί μου, που δεν είναι άλλο από το ικαριώτικο παρεϊστικο κλίμα!

Οι φήμες ήθελαν τον χρόνο που μας πέρασε, αυτό που καταλάβαιναν οι θαμώνες του Πολύτεχνου να είναι ό,τι κι εμείς στην πρώτη μας εκεί επίσκεψη: Ότι αυτός ο άνθρωπος, ο Γιάννης ο Τσαντές, περνάει καλά... όταν περνάς κι εσύ καλά! Και αυτός είναι ο στόχος του: Το μαγαζί να γίνει μια παρέα και να να ξεφαντώσει.  Κι αφού λοιπόν τον κατάλαβαν… του έδωσαν να καταλάβει:

Και δώσ’του να τον ξενυχτάνε τον Τσαντέ, και να τα Καριωτάκια που σηκώνουν στο πόδι το μαγαζί.  Όταν ο Τσαντές έχει ζωντανή μουσική (συνήθως Παραασκευή ή/και Σάββατο Βράδυ και Κυριακή μεσημέρι), φυσικά ο Πειραιάς και το Πέραμα, Καριωτογειτονιές έχουν την τιμητική τους αλλά επειδή ο Ικαριώτης θα πάει εκεί που θα βρει Ικαριώτη, ο κόσμος έρχεται από όλη την Αττική και είναι κάθε ηλικίας.

Πολλές φορές ο δρόμος μπροστά από το Πολύτεχνο, η Θεοφράστου, κλείνει από τον κόσμο που χορεύει Ικαριώτικο. Μόνο τις Δευτέρες ησυχάζει το μαγαζί που… είναι κλειστό, ενώ διατίθεται και για εκδηλώσεις.

Ευκαιρία ψάχναμε λοιπόν κι εμείς για να ξαναπάμε και να δούμε πώς αυτό το ζευγάρι (γιατί ο Γιάννης δεν είναι μόνος του σε αυτή την προσπάθεια, μαζί του είναι και η υπέροχη Γιάννα Βερυκόκου, το γένος Μαυρογιώργη, από τον Κεραμέ του Ευδήλου) το είπε και το έκανε! Έφτιαξε ένα ικαριώτικο στέκι στον Πειραιά, φιλόξενο φυσικά όχι μόνο για Ικαριώτες αλλά για κάθε γλετζέ και μερακλίδικη παρέα.

Και διαπιστώσαμε ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν αλλάξει τα βασικά συστατικά του Πολύτεχνου του Τσαντέ: Το παρεϊστικο κλίμα, το φθηνό φαϊ και την ποιότητα στα πιάτα του.

«Με 10 ευρώ, τρως και πίνεις στου Τσαντέ», λέγαμε και ισχύει ακόμα!

Μέχρι τώρα, σε όλο το παραπάνω άρθρο μας, σας μιλήσαμε για το 1ο συστατικό: Το «κουμπί» του Τσαντέ και τι αυτό έχει προκαλέσει. Ας δούμε τώρα και τα της κουζίνας:

Μεζεδάκια, σπετσοφάι, χοιρινή τηγανιά, μπεκρή μεζέ, ψητά λαχανικά, σαγανάκι, μπουγιουρντί, χιουνικάρ μπεγιεντί, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, σαλάτες - μελιτζανοσαλάτα, κοτοσαλάτα, ντάκος, πολύτεχνο (πράσινη σαλάτα με ρόκα, ντοματινια, χαλούμι ή παρμεζάνα, ξηρους καρπούς, σως βαλσάμικο), σουτζουκάκια και φυσικά πιάτα ημέρας και γλυκά του κουταλού!.
Όλα τα πότα, και εννοείται μπίρα, κρασί τσίπουρο και αναψυκτικά Ικαρίας! Ικαρίας φυσικά είναι και το τυρί (καθούρα) αλλά και ό,τι κατα καιρούς εξασφαλίζει για την κουζίνα του: ρασκό, παστουρμά για το σαγανάκι, μανήτες, σουφικό και κολοκάσι!

Ο Γιάννης έχει όνειρα για το Πολύτεχνο, τα μοιράστηκε μαζί μας και του ευχηθήκαμε να τα πραγματοποιήσει.

Τις ώρες που απολαύσαμε τρώγωντας και γλεντώντας στο Πολύτεχνο, διαπιστώσαμε ξανά γιατί του αξίζει να τα πραγματοποιήσει!

Καλή δύναμη και καλά γλέντια!

 

Για να μείνετε ενημερωμένοι, κάντε Like στη Facebook σελίδα του και παρακολουθείστε την Ατζέντα του ikariamag.gr

Πολύτεχνο... στου Τσαντέ | Δείτε τη σελίδα του στην ikariaki-agora.gr
Θεοφράστου 68 Κερατσίνι (Ταμπούρια, πλατεία Λαού)
Τηλέφωνο (γίνονται και κρατήσεις): 210-4637410 - 6946128617
Τρίτη – Σάββατο: 7 το απόγευμα με 2 το βράδυ ( ή όσο πάει...)
Κυριακή: 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα (ή όσο πάει...)
Δευτέρα κλειστά.
Πώς να έρθεις: Από Αθήνα: Πέτρου Ράλλη , συνεχίζει ως Σαλαμίνος και στην Κων/πόλεως κάνεις δεξιά.
Απο Πειραιά: Από Αιτωλικού και στη συνέχεια στρίβεις στην Λ.Δημοκρατίας.

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter - Facebook - Instagram 


 

ikariastore banner