Από τον Δήμο Ικαρίας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (μετά από προγραμματική σύμβαση που υπογράφθηκε ανάμεσα στους δυο φορείς λόγω αδυναμίας του δήμου να αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια), υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» για τα αναγκαία έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Ικαρίας.

Με έγγραφό της προς τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Σάμου κ Ν. Κατρακάζο και υποδομών και περιβάλλοντος κ Θ. Βαλσαμίδη η δημοτική αρχή του δήμου Ικαρίας ζητά πληροφορίες για την πρόοδο αδειοδότησης και κατασκευής του έργου ΧΥΤΥ Ικαρίας.

Στα εκτός ημερησίας θέματα έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Στ. Σταμούλο για το τι ειπώθηκε στην επείγουσα συνάντηση που έγινε στο υπουργείο εσωτερικών για το θέμα των ΧΑΔΑ (και τα πρόστιμα που έρχονται) όπου σύμφωνα με την τοποθέτηση του διαπίστωσε για άλλη μια φορά την προχειρότητα που υπάρχει για την λύση. Πιο συγκεκριμένα: τα απορρίμματα τις Ικαρίας θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Φούρνων.

Στις 11 του Δεκέμβρη είχαμε δυο δίκες όπου: α) το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης την 21η Μάη 2014 για την προσφυγή κατοίκων Πλαγιάς και Κοσοικιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στην περιοχή της Έξω Πλαγιάς

ikariastore banner