Ένα νέο αφιέρωμα στην Ικαρία έχει να παρουσιάσει και αυτή την εβδομάδα το ikariamag.gr στο ικαριακό κοινό: Η τρίτη από τις έξι "ευρωπαϊκές περιπέτειες" του Donal Skehan ήταν η στάση του στην Ικαρία. Ο διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας και δημοσιογράφος γεύσης, φωτογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής επισκέφτηκε το νησί μας για να γνωρίσει από κοντά τα μυστικά της ικαριακής διατροφής αλλά και τον τρόπο ζωής των Ικαρίων. Απόλαυσε τη φύση, την κουζίνα, τα γλέντια της Ικαρίας και επιδόθηκε και στην τέχνη της μελισσοκομίας.

Ο Jamie αποφάσισε να αποχαιρετήσει το νησί μαθαίνοντας να φτιάχνει τραχανά! Ευχαρίστησε τους πάντες, δήλωσε πως η Ικαρία του έκλεψε την καρδιά και πως δεν βλέπει την ώρα να ξαναέρθει! Ας δούμε με τι λόγια συνόδευσε την τελευταία του ανάρτηση από την Ικαρία!

Όπως μετέδωσε το ikariamag.gr την Τετάρτη 20/5, ο Jamie Oliver επισκέπτηκε την Ικαρία για ένα γαστρονομικό ταξίδι στην καριώτικη κουζίνα. Ο διάσημος σεφ, ενθουσιασμένος με τις ομορφιές και τις γεύσεις του νησιου και δεν σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media όπου διαφημίζει το νησί. Γράφει, μάλιστα, ότι του αρέσει τόσο πολύ το νησί που θέλει να φέρει την οικογένειά του για διακοπές εκεί.

Όπως σας ενημέρωσε το πρωί το ikariamag.gr, ο Jamie Oliver βρίσκεται στην Ικαρία. Και από ό,τι φαίνεται είναι ενθουσιασμένος. Βλέποντας την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, τον βρίσκουμε ενθουσιασμένο με το τραπέζι το οποίο του προσφέρθηκε, γεμάτο αγνά χειροποίητα αγαθά της ικαριακής γής.

15/05/2015 - 11:26Τα πατελίδια

Επειδή η γευστική μου εμπειρία περιορίζεται μόνο στην Ικαρία, έχω σχηματίσει και την ψευδαίσθηση ότι μόνο εκεί υπάρχουν. Όμως τα πατελίδια τα βρίσκεις παντού και κοινώς ονομάζονται πεταλίδες.

ikariastore banner