Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ότι από τις 8/4 οι 3 οδηγοί του Νοσοκομείου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την ψήφιση διάταξης στο νέο μνημονιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Αυτό επιδεινώνει ιδιαίτερα την κατάσταση αφού ήδη δεν καλύπτονταν πλήρως οι ανάγκες (κενές βάρδιες στο ΕΚΑΒ, μονοβάρδιες στο Νοσοκομείο, χρωστούμενα εκατοντάδες ρεπό και άδειες χρόνων) με βάση και την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του νησιού.

Οι διαθεσιμότητες των οδηγών του Νοσοκομείου Ικαρίας ήταν ο βασικός λόγος για μια σειρά κινητοποιήσων που αποφασιστήκαν από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, αρχής γενομένης με την σημερινή (7/4) απεργία και κατάληψη των γραφείων διοίκησης και γραμματείας του Νοσοκομείου του νησιού.

Στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 30/3/14 από την Ελληνική Βουλή περιλαμβάνονται διατάξεις που θέτουν σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των Νοσοκομείων όλης της χώρας. Μετά την πάροδο 15 ημερών έως 1 μήνα οι οδηγοί αυτοί θα μεταφερθούν οργανικά στο ΕΚΑΒ και από εκεί θα μπορούν να διατεθούν σε Νοσοκομεία, με άγνωστη μέχρι στιγμής διαδικασία και κριτήρια.

Το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων των οδηγών ασθενοφόρων μας αφορά όλους άμεσα, γιατί οι “μελλοθάνατοι” που δεν θα μπορούν να διακομιστούν στο νοσοκομείο, λόγω του ότι δεν θα καλύπτονται οι βάρδιες σε 24ωρη βάση, είμαστε εν δυνάμει όλοι εμείς.

Στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προσφάτως στη Βουλή περιλαμβάνονται διατάξεις που θέτουν σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των νοσοκομείων όλης της χώρας.

ikariastore banner