ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ στο #ArteisErota

Videoart από την Ιωάννα Λύκου

Ικαρία και έρωτας, έννοιες που η μεταφυσική τους ιδιοσυγκρασία αλλά και η διονυσιακή τους φύση, επηρέασε την δημιουργία αυτών των βίντεο-Αrt(εις). Σε κάθε από τα τρία βίντεο, αποτυπώνεται μια διαφορετική εκδοχή του έρωτα, οπτικοακουστικά τοπία που διηγούνται την δική τους ανείπωτη ιστορία.

Το Κάλεσμα: Ένας τράγος ενα τσαμπί σταφύλι γίνονται η αφορμή για να ξεκινήσει ένα βακχικό ειδύλλιο. Μια ιδιαίτερη ιστορία που εξερευνεί και αποτυπώνει  αρχέτυπες έννοιες ενώ κινείται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

Τίποτα δεν διαρκεί. αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί: Μια τρυφερή καλοκαιρινή  ιστορία που απεικονίζεται σαν   μια  κινούμενη φωτογραφία, η   κάμερα λειτουργεί σαν ένα καλειδοσκόπιο, αναμοχλέυοντας  την παιδική ηλικία του έρωτα.  Εστιάζοντας στον αυθορμητισμό, την αφοπλιστική  ειλικρίνεια,  την έκπληξη, την χαρά της ανακάλυψης.

Αυθόρμητη Ένωση: Εναλλακτικά και παραδοσιακά μουσικά μοτίβα συνομιλούν με αποσπάσματα  από  αυθόρμητα δραματοποιημένα βίντεο,  σύγχρονα στιγμιότυπα  αγάπης ενώνονται  με θρύλους που κάνουν τους ανθρώπους να ονειρεύονται ..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σχεδιασμός- Concept: Ιωάννα Λύκου, Ικαρίας (2017), Μουσική & sound effects: Yajam & Βαγγέλης Φάμπας, video edited - Short cuts video: Γαλάτεια Πανουργιά

Η ΙΩΑΝΝΑ ΛΥΚΟΥ για τις ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ:
«Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι τον έρωτα, όμως για κάποιους από εμάς ο έρωτας είναι μια διαρκής κατάσταση, ένας τόπος που από τα παιδικά μας χρόνια λειτούργησε σαν χάρτης προσανατολισμού και μύησης. Έρωτας ίσον ζωή… Ικαρία ίσον  τόπος γεμάτος συμβολισμούς για το μυστήριο της ζωής. Μέσα στον κύκλο χορεύεις τον Ικαριωτικό δίνοντας ρυθμό στο συμπάν, το εγώ γίνεται Εσύ, μια αίσθηση απώλειας του εγώ αρχίζει να απελευθερώνει τις πιο ονειρικές ιστορίες, έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο παραστάσεις, βιώματα και πιθανότητες».

21- 24 Δεκεμβρίου 2017 (Έναρξη Φεστιβάλ, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 19:00)
The Art Foundation (T.A.F.) – Νορμανού 5, Αθήνα, Στάση Μοναστηράκι.
Είσοδος Ελεύθερη.
Διοργάνωση: ikariamag.gr

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

To φετινό hashtag του Φεστιβάλ είναι #ArteisErota. Μπείτε στο FB event.

 

Χορηγοί: Αναψυκτικά Ικαρίας “Κέφαλος”, Μέλι Ικαρίας «Αντώνης Καρίμαλης»

Με την Υποστήριξη των: East Electronics, X Large (Wide Format Digital Printing), Massive Productions, Nick Papadopoulos Video Productions, Ικαριακό Παντωπολείον - ikariastore.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας: All About Festivals (aaf.gr)