Αναβολή πήρε η δική για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό

Αναβολή πήρε τελικά η δίκη (για τον Νοέμβριο του 2015) των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που σήμερα  δικάζονταν  στα δικαστήρια της Ικαριας, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Ικαριας, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και άλλοι αγωνιστές. Γιατί στις 17 Δεκεμβρίου 2011 συμμετείχαν  σε  κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού (με την τότε  δρομολόγηση του υπέργηρου «Ιεράπετρα»), γεγονός που γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά και δημιούργησε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Η Τ.Γ του ΠΑΜΕ Ικαριας- Φούρνων καταγγέλλει την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, για την βελτίωση των ακτοπλοϊκών  συγκοινωνιών και όχι μόνο.

Μ’ αυτές τις πρακτικές δεν πρόκειται να σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τα διόδια, άλλου είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της δικαιοσύνης δεν πρέπει  να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

Η Τ.Γ του ΠΑΜΕ Ικαριας- Φούρνων ζητά την αθώωση των 7 διωκόμενων αγωνιστών, το σταμάτημα κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται για την βελτίωση των συγκοινωνιών και της ζωής των κατοίκων των νησιών μας γενικότερα.

Δηλώνουμε την ενεργό στήριξή μας  σε όσους αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια.

ikariastore banner

ikariastore.gr