Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων "Ίκαρος" - το πρόγραμμα

Το  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ «ΙΚΑΡΟΣ» συνεχίζει  για πέμπτη  χρονιά το εγχείρημα που ξεκίνησαν από το 2006 οι τρεις Δήμοι της Ικαρίας. Το Φεστιβάλ ΙΚΑΡΟΣ είναι μια μεγάλη και φιλόδοξη προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια του νησιού μας και γίνεται κάθε καλοκαίρι (Ιούλιο / Αύγουστο) στο νησί της Ικαρίας. Στο Φεστιβάλ φιλοξενούνται καλλιτέχνες που αγκαλιάζουν και εντάσσουν πολιτισμό η πολιτισμούς άλλων λαών στην τέχνη  τους.

Η μεγάλη τομή του εν λόγω Φεστιβάλ, έγκειται στο ότι φέρνει σε επαφή καλλιτεχνικά  ρεύματα από διάφορες γωνιές του κόσμου και σε ορισμένες περιπτώσεις τα παντρεύει με τα τοπικά μουσικά ιδιώματα, γεννώντας από αυτή την αλληλεπίδραση νέες ιδέες στους δημιουργούς. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Ικαρίας να δουν και να ακούσουν από κοντά τη δουλειά καλλιτεχνών που τα Μ.Μ.Ε αγνοούν ή περιφρονούν συστηματικά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και αναφορές για αυτό, ενώ στις σελίδες του περιοδικού μας μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε ένα από τα θεματικά μέρη του Φεστιβάλ: Χορός & Μουσική, Ταινίες, Εκθέσεις.

 

 

 

 

 

 

ikariastore banner