Η ανακοίνωση της συναυλίας και μόνο, ξεσήκωσε τους Ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες: Στις 5 Μαΐου, ο Σωκράτης Μάλαμας για μία μοναδική συναυλία στο στο Μανχάταν. Φυσικά, αμέσως σήμανε συναγερμός στους εκεί Ικαριώτες και οι παρέες άρχισαν να δίνουν ραντεβού για την ξεχωριστή αυτή βραδιά στη Νέα Υόρκη.

Η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής εδώ και 2 χρόνια έχει δημιουργήσει μία νέα υποτροφία, στη μνήμη του Βασίλη Καβαρλίγκου και για τρίτη φορά εδώ στο ikariamag.gr, έχουμε τη χαρά να το μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες μας.

Με newsletter ενημέρωσε η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής όλα της τα μέλη για το Αφιέρωμα του ikariamag στη σελίδα μας. Η Ιστορία της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, οι αλλαγές και περιπέτειες της, η προσφορά της στο νησί αλλά και σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα έφτασε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αδελφών μας στην Αμερική και όπου γης.

Οι περισσότεροι Ικαριώτες μετανάστες στις αρχές του 19ου αιώνα εισήλθαν στις ΗΠΑ μέσω του κέντρου μεταναστών του Ellis Island στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τα αρχεία των πλοίων, κάποιοι έμειναν στη Νέα Υόρκη, αλλά οι περισσότεροι δήλωσαν ως τελικό προορισμό τους την περιοχή του Πίτσμπουργκ, και πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στην κοντινή περιοχή της Βερόνα.

Η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής δημιούργησε μία νέα υποτροφία, στη μνήμη του Βασίλη Καβαρλίγκου. Προορίζεται για κάποιον Ικαριώτη ή Φουρνιώτη μαθητή ο οποίος όμως δεν φοιτεί σε σχολείο της Ικαρίας ή των φούρνων, αλλά για παράδειγμα για κάποιον μαθητή που ζει στην Αθήνα. (Η Πανικαριακή Αδελφότητα ήδη προσφέρει άλλες υποτροφίες για τους μαθητές που φοιτούν σε Ικαρία/Φούρνους).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η τελευταία μέρα του 113ου συνεδρίου της Πανικαριακής Αδελφότητας «Ικαρος» που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Sheraton New York Times Square» στο Μανχάταν εμπεριείχε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις τόσο για τους συνέδρους και τις οικογένειές τους, όσο για τους σερβιτόρους και το άλλο προσωπικό του ξενοδοχείου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 113ο Συνέδριο της Πανικαριακής Αδελφότητας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά παρέδωσε διά βοής τα ηνία στον Γιώργο Παράλεμο, πρώην πρόεδρο της Πανικαριακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης «Πανδίκη».

Στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου Αγ. Κηρύκου έγινε την Παρασκευή 18-12-2015, ώρα 11.00 η απονομή των υποτροφιών της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής σε φοιτητές της ικαρίας που φοιτούν σε Πανεπιστήμια, κάνουν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.

Η Πανικαριακή Αδελφότητα δημιούργησε μία νέα υποτροφία, στη μνήμη του Βασίλη Καβαρλίγκου. Προορίζεται για κάποιον Ικαριώτη ή Φουρνιώτη μαθητή ο οποίος όμως δεν φοιτεί σε σχολείο της Ικαρίας ή των φούρνων, αλλά για παράδειγμα για κάποιον μαθητή που ζει στην Αθήνα.

Περισσότεροι από 10.000 ομογενείς παρέλασαν και γιόρτασαν την 25η Μαρτίου στη Λεωφόρο Benjamin Frank στην Φιλαδέλφια με προσέλευση και συμμετοχές από πολιτείες όπως η Ουάσιγκντον, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, κλπ.

Σελίδες

ikariastore banner