Ολοκληρωμένα σχέδια αστικής ανάπτυξης

Η ενημέρωση των δικαιούχων φορέων για τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται καθώς και τα στάδια ενεργοποίησής τους, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, στη αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου.

Στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρουσιάστηκε από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σοφία Θεολογίτου η πρόσκληση που έχει δοθεί στην δημοσιότητα και απευθύνεται στους Δήμους Μύρινας, Μυτιλήνης, Χίου, Βαθέος και Καρλοβάσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των δικαιούχων δήμων του Βορείου Αιγαίου, και αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις για την υποβολή προτάσεων από την αυτοδιοίκηση και τους λοιπούς δικαιούχους με την μορφή ολοκληρωμένων σχεδίων. Παράλληλα παρουσιάστηκε το χρηματοδοτικό μέσο JESSICA και αναλύθηκαν οι ενέργειες προετοιμασίας και προτάσεων επενδυτικών σχεδίων που θα μπορούσαν να αναληφθούν με ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Η αστική ανάπτυξη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγραμματικού μας σχεδιασμού αξιοποιεί την εμπειρία που αποκτήθηκε από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο από τους φορείς και τις υπηρεσίες, στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής στα πέντε αστικά κέντρα της περιφέρειας μας. Στην παρούσα περίοδο συνδυάζεται με τη χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το JESSICA, για την προσέλκυση επενδύσεων την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για αναπτυξιακά μέτρα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον Ευρωπαϊκό χώρο και στην Ελλάδα».

Οι ημερίδες αυτές θα συνεχιστούν και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας, στους δήμους των οποίων απευθύνεται η πρόσκληση.
 

ikariastore banner