Καταχώρηση συνέντευξης στο ΡΑΔΙΟ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΑΜΟΥ για τα Καταδυτικά Πάρκα με την ευκαιρία έγκρισης του καταδυτικού πάρκου Ικαρίας -Φούρνων.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5-9-2012 στην Μυτιλήνη μετά από διαλογική συζήτηση εγκρίθηκαν: α) Η παρακάτω εισήγηση του Περιφερειακού συμβούλου κ. Νίκου Κουλουλία για την ίδρυση και λειτουργία καταδυτικών πάρκων στα Νησιά Ικαρία και Φούρνους –Κορσεών.

Κατά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) της 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου 2012 ο Ηλίας Γιαννίρης είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις θέσεις του συνδυασμού "Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο" στα θέματα που συζητήθηκαν:

1. Καταδύσεις Αναψυχής: Σύγχρονη δημοφιλής βιομηχανία τεραστίου κύκλου εργασιών. Εξαιρετική μορφή τουρισμού φιλική στο περιβάλλον με παγκόσμια ανάπτυξη. Παραδείγματα: Αίγυπτος (Ερυθρά), Καραϊβική, Ν.Α. Ασία, Τουρκία, Κροατία, Μάλτα κλπ.

Οι παρακάτω θέσεις-προτάσεις παρουσιάστηκαν από τον οικονομολόγο – μελετητή κ. Κωνσταντίνο Γαγλία κατά την αναπτυξιακή διημερίδα που έλαβε χώρα στον Αρμενιστή Ικαρίας 1 - 2 Οκτωβρίου 2011 με κοινή οργάνωση του Δήμου Ικαρίας και της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών. Τα βασικά σημεία αυτών των θέσεων - προτάσεων αναπτύσσονται στα κείμενα που ακολουθούν.

ikariastore banner