Επανέναρξη της διαδικασίας προσλήψεων για το Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους

Επανέναρξη διαδικασίας προσλήψεων για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης και τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι Δήμοι Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών, και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», ανακοινώνουν την επανέναρξη της διαδικασίας προσλήψεων για την υλοποίηση του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Σάμου». Το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Σε 1178, ανήλθε ο αριθμός των υποβληθέντων αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τις 500 θέσεις απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου (Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι Κορσεών). Οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων, οι απορριπτέοι, καθώς και ο κατάλογος των δυνητικά ωφελούμενων (προσληπτέοι)  έχουν αναρτηθεί, στα γραφεία του Αρχιπελάγους, στην ιστοσελίδα του Αρχιπελάγους  (http://koinofelisapasxolisi.wordpress.com), στους πίνακες ανακοινώσεων των συμπραττόντων φορέων (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και Δήμοι Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών), στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σάμου, στα γραφεία του ΟΑΕΔ και των ΚΕΠ στη Σάμο και την Ικαρία και στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr).

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων καλούνται οι  επιλεγέντες ωφελούμενοι να  αποδεχτούν  εγγράφως τη θέση απασχόλησης. Στις περιπτώσεις μη εμφάνισης του υποψηφίου, ενημερώνεται ο δυνητικά ωφελούμενος, ότι εάν δεν προσέλθει εντός 5 ημερολογιακών ημερών θα προχωρήσει η διαδικασία διαγραφής και αντικατάσταση του. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 5 ημερών εκδίδεται ο οριστικός πίνακας προσληπτέων και υπογράφονται οι συμβάσεις εργασίας. 

Στο πλαίσιο της ομαλής διαδικασίας πρόσληψης και ενημέρωσης των δυνητικά ωφελουμένων του προγράμματος οι συμπράττοντες φορείς προσκαλούν όσους αναγράφονται στον πίνακα των προσληπτέων να προσέλθουν σε ενημερωτικές συναντήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά την εργασία που θα κληθούν να υλοποιήσουν, τους όρους απασχόλησης, τη μισθοδοσία, τις εργασιακές τους υποχρεώσεις και δικαιώματα κ.λπ.,  σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
1. Στο Βαθύ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Βαθέος την Κυριακή στις 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00.
2. Στους Φούρνους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού  Καταστήματος Φούρνων την Κυριακή στις 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00.
3. Στον Άγιο Κήρυκο στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου την Πέμπτη στις 7 Ιουνίου 2012 και ώρα 14:30.

ikariastore banner