Στην Ικαρία το αυστριακό κανάλι ORF2

Φωτογραφία: Λευτέρης Κάπαρης

Η δημοσιογράφος Μπίργκιτ Μποκ του Αυστριακού τηλεοπτικού δημόσιου καναλιού ORF 2 και της εκπομπής Weltjournal (Παγκόσμιο περιοδικό) βρέθηκαν στην Ικαρία 30 και 31/1 στα πλαίσια ενός αφιερώματος με θέμα την «κρίση στην Ελλάδα».

Μετά τον Βόλο και την Αθήνα, το νησί μας ήταν στις επιλογές των υπευθύνων της εκπομπής λόγω των γνωστών ιδιαιτεροτήτων-αντιλήψεων-απόψεων-στάσης ζωής- των κατοίκων του.

Μίλησαν με ανθρώπους στην πλατεία του Αγ. Κηρύκου, με εκπροσώπους του Συλλόγου Νεολαίας Αγ. Κηρύκου, με οινοποιό στις Ράχες, με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ικαρία, ταξίδεψαν και κινηματογράφησαν από τον Φάρο μέχρι τον Κάβο Πάπα, πρόλαβαν τον καριώτικο και την τσαμπουνοφυλάκα, πήραν μια γεύση χειμωνιάτική λίγο σκληρή λόγω καιρού και λόγω της «κρίσης» αλλά με ένα φως ελπίδας στο βάθος του τούνελ (όχι του Μαγγανίτη) που θα φανεί πιο κοντά σε όλους μας όταν εκτός από τους «πολιτικούς» και τις «πολιτικές», αλλάξουμε και εμείς.

Και αν τους έβγαλε στο νησί το δίπολο κρίση – μακροζωία, εμάς τον δρόμο μας τον έχουν δείξει οι πρόγονοι μας. Και αν τον προσαρμόσουμε στα σημερινά πραγματικά δεδομένα και στις πραγματικές ανάγκες, έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε και εμείς καλά και οι απόγονοι μας καλύτερα, όπως είπε και ένας νιός 85 χρονώ εκεί.. ψηλά στα βουνά.

ikariamag.gr| η Ικαρία…αλλιώς!

ikariastore banner