Πρόταση του βουλευτή Σάμου για αναδιοργάνωση του συστήματος αεροδιακομιδών ασθενών

Την αναδιοργάνωση του ισχύοντος συστήματος αεροδιακομιδών στη χώρα μας, προτείνει με επιστολή του προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Υποδομών Μεταφορών κ Δικτύων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής προτείνει με την επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς, αξιοποιώντας τους πιλότους και τα αεροσκάφη της πρώην Ολυμπιακής και με τεχνική στήριξη από την Πολεμική Αεροπορία, να αναδιοργανωθεί ολόκληρο το σύστημα αεροδιακομιδών ασθενών.

«Μικρά νοσοκομεία (όπως π.χ. της Ικαρίας) εξυπηρετούνται σαφώς καλύτερα και οικονομικότερα, από κοντινά, μεγαλύτερα νοσοκομεία (π.χ. της Σάμου), με αεροσκάφη που θα σταθμεύουν επιτόπου. Τα μικρά νοσοκομεία θα μπορούν, ακόμη, να αντιμετωπίζουν τις εγγενείς ελλείψεις τους σε ειδικές εξετάσεις (αξονικές, μαγνητικές) και σε ειδικές ειδικότητες ιατρών (χειρουργοί, γαστρεντερολόγοι) με μεταφορές «χαμηλού κόστους» που θα κοστίζουν πολύ λιγότερο από την προμήθεια τέτοιων μηχανημάτων (μαγνητικός τομογράφος), την πρόσληψη χειριστών, γιατρών, την εξεύρεση χώρων», όπως αναφέρει ο βουλευτής στην επιστολή του. 

Η αναβάθμιση του συστήματος αεροδιακομιδών ασθενών που προτείνει ο Βουλευτής, αποτελεί αναντίρρητα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας.

Διαβάστε τη σχετική επιστολή:
 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner