Απάντηση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας στην πρόταση Βαρδίκου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
15-04-11

Με αφορμή της «σοβαρής πρότασης Βαρδίκου» (διαβάστε την, εδώ) για την υγεία στα νησιά μας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που είναι παράλληλα και κάτοικοι του ακριτικού νησιού της Ικαρίας, κάνουν μια σοβαρή πρόταση στο βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Βαρδίκο, καθώς επίσης και στον υπουργό υγείας, τους υπόλοιπους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό:

Δηλώνουν λοιπόν πως για να χτίσουν το νοσοκομείο του νησιού ξενιτεύτηκαν πολλά χρόνια σε άλλη ήπειρο (Αμερική), δούλεψαν σκληρά, έφεραν αρκετά χρήματα και έβαλλαν αρκετή προσωπική εργασία όλοι οι κάτοικοι μαζί για να έχουν το δικό τους νοσοκομείο. Το εξόπλισαν με εργαλεία για να δουλέψει, υλικά, κουβέρτες και ότι άλλο ήταν απαραίτητο για να έχουν αυτοί και τα παιδιά τους την υγεία και περίθαλψη που δικαιούνταν.

Σε καμιά περίπτωση δεν έχτισαν το νοσοκομείο για να μπορούν οι σημερινοί βουλευτές και υπουργοί που στηρίζουν το επαίσχυντο και λαομίσητο μνημόνιο, να κάνουν ασκήσεις αποτυχημένης πολιτικής και μικροκομματισμού. Καλά θα κάνουν λοιπόν να σιωπήσουν και να βγάλουν από το μυαλό τους κάθε ιδέα συρρίκνωσης, συγχώνευσης ή κατάργησης του νοσοκομείου και οποιασδήποτε άλλης υγειονομικής δομής στην περιοχή μας.

Οι εργαζόμενοι εντός και εκτός νοσοκομείου και οι υπόλοιποι κάτοικοι των νησιών μας θα αντισταθούν με κάθε τρόπο και θα αμφισβητήσουν με κάθε μέσο κάθε σχέδιο υπονόμευσης του νοσοκομείου μας, για το οποίο μια γενιά ολόκληρη πέρασε τη ζωή της στην Αμερική για να χτιστεί.

Τα υπόλοιπα που σκέφτονται περί ενίσχυσης αεροδιακομιδών, πλωτών και υποβρύχιων μέσων μεταφοράς ασθενών εις βάρος της στελέχωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου, θεωρούμε πως είναι ένα πρωταπριλιάτικο ευτράπελο χάριν γούστου.

Σε διαφορετική περίπτωση, η σύγκρουση των κατοίκων και των υγειονομικών με κάθε σχέδιο που διαλύει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία θα είναι σφοδρή, για να διασώσουμε ότι έφτιαξαν οι πρόγονοί μας και ακριβοπλήρωσαν με τις εισφορές τους οι ασφαλισμένοι.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΔΡΟΥΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΚΟΥΒΔΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ

ikariastore banner