Ανακοίνωση - Συγκέντρωση της ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ για τη Λιβύη

Να σταματήσει τώρα η ιμπεριαλιστική επέμβαση

Καταγγέλλουμε τη νέα επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη, με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας». Οποιαδήποτε επέμβαση, όποιο πρόσχημα κι αν αυτή επικαλείται, είναι ωμή επέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ανεξάρτητης και κυρίαρχης, ο λαός της οποίας έχει το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος τη λύση της επιλογής του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η επέμβαση έχει θύματα αθώους άμαχους που, εκ των υστέρων, θα ονομαστούν "παράπλευρες απώλειες στη μάχη για τη δημοκρατία".

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την ανάμειξή της, την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στις βάσεις της Σούδας και του Ακτίου για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

Γιατί ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, όχι μόνο στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό κάθε εξεγερμένου λαού αλλά είναι και αντίθετος στο να χρησιμοποιούνται τα εδάφη της χώρας του σαν ορμητήρια για πολέμους με στόχο το μοίρασμα εδαφών και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Αυτοί που επιτίθενται στη Λιβύη είναι οι ίδιοι που έχουν φορτώσει στους εργαζόμενους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, είναι οι ίδιοι που τον εκμεταλλεύονται με τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τους μισθούς πείνας.

Ας αφήσει η ελληνική κυβέρνηση κατά μέρος τα ιδεολογήματα για "ανθρωπιστική βοήθεια", που δεν πείθουν κανέναν. Αρκετά προβλήματα έχει σωρεύσει στις πλάτες μας με την πολιτική της.

Αρκετά επιπλέον προβλήματα ετοιμάζεται να μας φορτώσει με την πολιτική της στα ζητήματα του Αιγαίου, με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα να μετατρέπονται σε αναλώσιμο υλικό καθώς ο στόχος είναι να «ξεμπλοκάρουν» το όλο θέμα της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του θαλάσσιου χώρου, για λογαριασμό των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων.

Καλούμε τον Ικαριώτικο και τον Φουρνιώτικο λαό να αντισταθούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των αραβικών λαών, να επαγρυπνούν και να είναι σε ετοιμότητα για την επόμενη αγωνιστική απάντηση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, ενάντια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους.

Ικαρία 24 Μαρτίου 2010

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr