Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Νίκο Κωστόπουλο, συναντήθηκε χθες με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρώην Υπουργός και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος.

Δημήτρης Σεβαστάκης: «Άμεση προτεραιότητα η ανάδειξη και η ορθή διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο νομό Σάμου, μέσα από στοχευμένα έργα και χρηματοδοτήσεις»

Πρόκειται για το μοναδικό σκαρί που σώθηκε από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Το μοναδικό Hoppet ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι στο Αιγαίο και μεταφέρει καλλιτέχνες από τις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Μεσογείου. Λέρος, Λέσβος, Ικαρία, Σκύρος, είναι μερικοί από τους προορισμούς του. Το πρότζεκτ Meeting the Odyssey προσφέρει μια εμπειρία μοναδική και πρωτότυπη συνδυάζοντας στοιχεία της Οδύσσειας με σύγχρονα θέματα που αφορούν κυρίως τους τόπους στους οποίους «πιάνει λιμάνι».

Ο Δήμος Ικαρίας σας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια που καταβάλει για την λειτουργία των δομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό, εκτός από τις συνεχείς παρεμβάσεις στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, παιδείας & θρησκευμάτων για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Ικαρίας.

Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου με 36 μέλη –θεατρικές ομάδες από τους πέντε νομούς του Αιγαίου και σημαντική πολύχρονη πολιτιστική δραστηριότητα στα νησιά του Αιγαίου, με ομόφωνη απόφαση των μελών της εκφράζει την αντίθεσή της για την επικείμενη υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και του ρόλου της, ειδικά στο τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

ikariastore banner