ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη - 1 & 2 Αυγούστου στην Ικαρία

Η κωμωδία "Όρνιθες" του Αριστοφάνη στο "Θέατρο της Θάλασσας" στις 1 & 2 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα, με το φως της ημέρας σε ένα φανταστικό φυσικό τοπίο στον Αρμενιστή Ικαρίας (δίπλα στο Hotel Daidalos).

Οι Όρνιθες είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάσθηκε το 414 π.Χ. στα Διονύσια, χαρίζοντας στον δημιουργό της το δεύτερο βραβείο. Ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Όρνιθες» απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Με το μεγάλο αυτό έργο, ο Αριστοφάνης βρίσκει την ευκαιρία να διακωμωδήσει τους συκοφάντες και τους κόλακες του δήμου, καθώς και τις θεωρίες για νέα πολιτεύματα.

Το έργο πραγματεύεται τη φυγή δυο ανθρώπων από την τυραννία του κόσμου στο βασίλειο του παραμυθιού και συνενώνει την πιο τολμηρή φαντασία με την πιο ανάερη ποίηση.

Μετάφραση και Σκηνοθεσία Νίκος Παροίκος
Μάσκες -Κοστούμια Άννα Περντρώ
Μουσική Παναγιώτης και Αλέξανδρος Ντουνιαδάκης
Χορογραφίες Μυρτώ Παπαδοπούλου.
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Ξένος,Κων/νος Καλαβρυτινός,Ηλέκτρα Παροίκου,Βαγγέλης Φώτεινας,Μάνος Τσίζεκ και ο ΧΟΡΟΣ των ΠΟΥΛΙΩΝ.
Οργάνωση-Παρουσίαση : Θεατρική Έξοδος .Παραγωγή: Ηλέκτρα Παροίκου.

Τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου θα λειτουργεί έκθεση της Άννας Περντρώ με μάσκες και κοστούμια θεάτρου,ταπισσερί,πίνακες ζωγραφικής κ.α. με τίτλο :'Από τη θεατρική πράξη στην εικαστική προέκταση".

Τιμή εισιτηρίου για την θεατρική παράσταση 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και παιδιά.Πληροφορίες για την παράσταση και την έκθεση: τηλ.6973086509
 

ikariastore banner