Οι εκδόσεις των ελεύθερων πτήσεων του ikariamag στο αφιέρωμα του Inside Story για τα εξώφυλλα βιβλίων που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας μας, το 2010, βάλαμε ως στόχο το ikariamag και όλα όσα κάνει να αποτελούν μία διαφορετική αποτύπωση της Ικαρίας. Τόσο σε επίπεδο λόγου και περιεχομένου όσο και στην εμφάνιση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι εμμονή μας το αισθητικό αποτέλεσμα να αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες μας.

Μόλις λίγες ημέρες πριν, εκδόσαμε το νέο μας βιβλίο «Στις εποχές της Ικαρίας», τον 4ο τόμο της πιο δημοφιλούς στήλης για την Ικαρία, των ελεύθερων πτήσεων. Και αυτή τη φορά προσέξαμε ιδιαίτερα τόσο το εξώφυλλο όσο και το στήσιμο του βιβλίου.

Και πριν καλά καλά προλάβει να κυκλοφορήσει, διαβάζουμε το αφιέρωμα του Inside Story  για τα εξώφυλλα των βιβλίων στην Ελλάδα και βλέπουμε ανάμεσα τους και 2 δικές μας εκδόσεις: Τις ελεύθερες πτήσεις 2 και 3! Το άρθρο μιλά για την προσοχή που δίνουν πια οι εκδοτικοί οίκοι στα εξώφυλλα τους και έγνοια – ευθύνη των σχεδιαστών να αποδώσουν εύστοχα το περιεχόμενο του κάθε βιβλίου.

Ανάμεσα λοιπόν στις εκδόσεις μεγάλων οίκων της Ελλάδας, στέκουν υπερήφανα και τα δικά μας βιβλία. Και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Βέβαια, αυτό το γεγονός δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη μια που των σχεδιασμό των εκδόσεων μας όπως και οτιδήποτε κάνουμε εδώ στο ikariamag.gr, έχει αναλάβει ο πολλές φορές βραβευμένος Ικαριώτης Designer, Μενέλαος Μανώλης (Gtonic), ο οποίος χρόνια τώρα διακρίνεται για τις σχεδιαστικές του δημιουργίες ικαριακών και όχι μόνο προϊόντων και δράσεων. Θυμίζουμε ότι λίγα χρόνια πριν, το λογότυπο μας είχε ξεχωρίσει στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφισης μέσω της σχετικής τους έκδοσης.

Ελπίζουμε λοιπόν και η νέα μας έκδοση να λέβει μια ξεχωριστή θέση στη βιβλίοθήκη αλλά και στην καρδιά σας κι εμείς θα προσπαθούμε κάθε φορά για το καλύτερο!

ikariamag.gr


 

 

ikariastore banner