Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Άκρατος Νήσος-Διαδρομές «μακροκαλοζωΐας» στην Ικαρία, της κ. Γεωργακοπούλου Νικολέτας που είναι παραγωγή στο πλαίσιο της δράσης "Ανάδειξη Τοπικών Πανηγυριών Ικαρίας" του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού» που έχει ως σκοπό την ανάδειξη τοπικών πανηγυριών & του τρόπου ζωής της Ικαρίας.

Μετά το πρώτο βραβείο ηλεκτρονικoύ εντύπου στο Γυμνασίο Λ.Τ. Ραχών Ικαρίας για την Περιφέρεια Β.Αιγαίου , ένα ακόμα βραβείο έρχεται να επιβεβαιώσει την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στα σχολεία της Ικαρίας μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές. Αυτή τη φορά, η ταινία των Μαθητών του Λυκείου Ραχών Ικαρίας βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Cineμάθεια για το "ΙΚΑΡΙΑ: Τόπος εξορίας, τόπος Ιστορίας"

Στην Ελλάδα, η λιτότητα έχει επιπτώσεις και στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μέσα από τη δέσμευση 4 γιατρών, αυτό το νησί ποσπαθεί να σώσει το τοπικό του νοσοκομείο. Η Ικαρία εν μέσω κρίσης αποτελεί μια αφορμή για να ξανασκεφτούμε την κοινωνία, να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να σκεφτούμε ήδη πιθανές αλλαγές. Το να φανταζόμαστε ορίζοντες σημαίνει πως ζούμε.

Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……

Ο Νασίμ Αλάτρας είναι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Δραστήριος και πολυσχιδής, έχει μεταφράσει στα ελληνικά δύο νουβέλες του Γασάν Καναφάνι και είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ "Γάζα Ερχόμαστε" για λογαριασμό του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα.

Ο Νίκος Νταγιαντάς είναι 38 ετών. Με πρώτο πτυχίο στην Αρχαιολογία ξεκίνησε με ταινίες ιστορικού – αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, (ξεχωρίζει η συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ 1821 του ΣΚΑΪ). Γρήγορα όμως άρχισε να στρέφεται στις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων και τώρα πια έχει στο ενεργητικό του διεθνείς συμπαραγωγές, ανάμεσα τους η ξεχωριστή “sayome”. Η τελευταία ταινία του μιλά για την Ικαρία και απέσπασε 2 βραβεία φετινό, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ikariastore banner