Εδώ και πολλά χρόνια άκουγα για τη χρήση του καλαμποκάλευρου και των σπόρων του καλαμποκιού στην καριώτικη διατροφή· από τότε που μου πρωτοανέφερε η θεία μου η Μαίρη, η οποία πέθανε πριν από αρκετά χρόνια σε ηλικία 92 χρονών, τους λαχανοντολμάδες γεμισμένους με καλαμπόκι που έτρωγε ως παιδί. Αυτή η σούπα είναι μια πολύ παλιά συνταγή και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των χορταστικών, αληθινών, χορτοφαγικών τροφών που αποτελούν τη βάση της ικαριακής διατροφής.

Η παγκοσμίως διάσημη Ικαριώτισσα δημοσιογράφος γεύσης μιλά στο ikariamag για το νέο της βιβλίο “IKARIA”, για τις πρώτες μνήμες της από το νησί, την ικαριακή διατροφή και κουζίνα και τις προοπτικές της γαστρονιμικής μας κουλτούρας.

Η Diane Kochilas μοιράζεται με το κοινό του TEDxAthens βιώματα, εμπειρίες αλλά και “μαθήματα ζωής-διατροφής” από τον τόπο καταγωγής της, την Ικαρία. Η φιλοσοφία γύρω από το φαγητό, πως αυτό μας προσδιορίζει ως Έλληνες αλλά και χαρακτηρίζει τον τρόπο ζωής μας, είναι κατά την Kochilas αυτό που πρέπει να προβάλουμε προς το εξωτερικό, δίνοντας το παράδειγμα για έναν απλό και υγιεινό τρόπο ζωής.

ikariastore banner