Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Θα συνεδριάσουν ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο

Δεμένα τα πλοία έως τις 06:00 της Κυριακής

Νέα 48ωρη παράταση της απεργίας της αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΠΝΟ, γεγονός που σημαίνει πως τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής.

Η νέα απεργία ξεκινά αύριο Παρασκευή στις 06:00.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις των ναυτικών που διαμαρτύρονται κυρίως για φορολογικά ζητήματα, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή. Έκτοτε παραμένουν αποκλεισμένα τα νησιά, ενώ μόλις χθες, ένα πλοίο φορτωμένο με αγροτικά ευπαθή προϊόντα έφυγε από την Κρήτη με ειδική άδεια και διαβουλεύσεις ωρών.

Οι ναυτικοί αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΝΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής απέστειλε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Γιάννη Χαλά. Σε αυτήν ο κ. Κουρουμπλής αφενός διαβεβαιώνει εκ νέου ότι δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης φορολογίας των ναυτικών και αφετέρου δεσμεύεται για συναντήσεις με συναρμόδιους υπουργούς - με πρώτη αυτή με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης - όσον αφορά τα άλλά αιτήματα της ΠΝΟ.

protothema.gr
 

ikariastore banner