ΤΟ ΚΚΕ για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμάκιου στην Ικαρία

Στο Καρκινάγρι Ικαρίας βρέθηκε σήμερα (17/7) το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος για τα εγκαίνια του έργου στον δρόμο Καρκινάγρι – Μαγγανίτης, που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων του Ελληνικού Στρατού. Ο κύριος Καμμένος συνοδευόταν από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας αλλά και από τον Υπουργό Υγείας κ. Π Κουρουπλή.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο  μετέβη στο νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου όπου ο κ. Κουρουπλής εξήγγειλε  τη Δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία, και την διασφάλιση δυο θέσεων γιατρών με σταθερή εργασιακή σχέση και δυο θέσεων επικουρικών γιατρών.

Ως εδώ θα μπορούσε να πει κάνεις όλα καλά, το έργο στον δρόμο Καρκινάγρι – Μαγγανίτης  είναι απαραίτητο για το νησί μας και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η Δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι επίσης αναγκαία για αρκετούς συμπατριώτες μας που κυριολεκτικά μεταναστεύουν για να έχουν πρόσβαση στην θεραπεία τους.      Δεν  αποτελεί άλλωστε τυχαία μια από τις βασικές διεκδικήσεις  του  κινήματος  και της τοπικής διοίκησης τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο η επιλογή της επετείου της απελευθέρωσης της Ικαρίας, για την διοργάνωση των εγκαινίων και των εξαγγελιών, περάν της προσπάθειας να προσδοθεί  το απαραίτητο «πατριωτικό» πρεστίζ, δεν έδωσε την δυνατότητα στους φορείς του κινήματος του νησιού να θέσουν ορισμένα  ερωτήματα:    

• Τις αθέατες μέρες του χειμώνα που είναι υπουργεία, κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός;;
• Που είναι όταν το Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο κλείνει λόγω έλλειψης προσωπικού, όταν τα αγροτικά ιατρεία μένουν χωρίς γιατρό και κλείνουν, όταν η ζωή μας κινδύνευε μέσα στα ασθενοφόρα που μας διακομίζουν σε ένα νοσοκομείο το οποίο συνεχώς αποψιλώνεται από προσωπικό;
• Που ήταν όταν η νότια πλευρά του νησιού και οι Φούρνοι έμεναν για τουλάχιστον   δυο μήνες χωρίς τακτικά δρομολόγια;   
•  Που ήταν στην πολιτιστική παγωνιά του χειμώνα, όταν καμιά διέξοδος δεν υπάρχει για τους νέους και όταν στα αιτήματα του δήμου για χρηματοδότηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων δεν απαντούν καν;

Οπωσδήποτε αναγκαίος είναι  και ο δρόμος και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Όμως ποιος κάτοικος θα έχει μείνει σε αυτή την ακριτική γωνία της χώρας για να περάσει τον δρόμο, και πόσοι νεφροπαθείς θα έχουν εξασφαλισμένη την θεραπεία στην μονάδα, και πρόσβαση στις δομές υγείας, μετά την έλευση του «οδοστρωτήρα» των μέτρων του νέου μνημονίου, που  για μια ακόμα φορά υπογραφούν για να μας σώσουν;

Ικαριώτες & Ικαριώτισσες, οι πρόγονοι μας το 1912, οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, έδωσαν μαθήματα συλλογικών και ανυποχώρητων αγώνων, αντίστασης και ανυπακοής, ασυμβίβαστης στάσης απέναντι στους κατακτητές, στην βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, στην αστική τάξη, τα εκαστοτε κόμματα  της και τους «πολιτευτάδες» τους.

Δείχνουν και σήμερα το δρόμο της αντεπίθεσης και του ανυποχώρητου αγώνα, ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Πιστεύοντας ότι οι υποχρεώσεις του κράτους δεν είναι  αφορμή για παράτες,  διακηρύξεις  και  εγκαίνια που θυμίζουν λογικές άλλων εποχών. Τονίζουμε ότι οι κάτοικοι του νησιού, ο λαός γενικότερα δεν πρέπει να νιώθει υποχρεωμένος όταν υλοποιούνται έργα που είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχουν  για να διασφαλίζονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την διαβίωση σε ένα τόπο. Ειδικά για το οδικό δίκτυο στην Τ.Κ Καρκιναγρίου που οι αποκαταστάσεις «κοιλοπονούν» από το 2010,  πάει πολύ να νιώθουμε και υπόχρεοι…

Να επισημάνουμε επίσης ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης (που όλοι επικαλούνται στην κυβέρνηση, για να επιβάλουν  το νέο μνημόνιο) αποτελούν   πρόκληση τα περιττά έξοδα για τόσες παράτες ακόμη και για την προγραμματισμένη φιέστα της Μεσακτής που ακυρώθηκε προφανώς λόγο ανασχηματισμού.  Έκτος και αν αυτό συμβαδίζει με  το νέο ήθος της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης……...
 
Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι & νέες,
Οι μάσκες έπεσαν. Πέρα από τους φραστικούς λεονταρισμούς περί περήφανης διαπραγμάτευσης και κόκκινων γραμμών άνοιξε νέος «βαθύς λάκκος» για τον ελληνικό λαό.  Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νέο μνημόνιο, ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσει. Το οποίο όχι μόνο διατηρεί τα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων αλλά δίνει νέο χτύπημα σε εργασιακά, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, φορολογία, ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Το ΚΚΕ λέει καθαρά: η μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδος, είναι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για απόρριψη των οποιωνδήποτε εναλλακτικών αντιλαϊκών πολιτικών, η ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και την Ε.Ε, σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ.
 
Ικαριώτες & Ικαριώτισσες, η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά. Όποιος δε συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του το λάκκο που θα τον ρίξουν. Παρουσιάζουν τη σιωπή σαν συμφωνία, σαν στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν.  Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές.
Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξικού αγώνα.
Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης
Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.

Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ