Κάλεσμα του Δήμου Ικαρίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 18 Νοεμβρίου

Σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο υπουργείο υγειάς ενάντια στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στο νησί μας

Σχετικά με την σχεδιαζόμενη κινητοποίηση στο υπουργείο υγείας (Παρασκευή 18/11/16) ενάντια στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού και ιδιαίτερα της βόρειας Ικαρίας ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοτική αρχή Ικαρίας εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της, στις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων (Εργαζομένων, Συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, κλπ) που τους εκπροσωπούν και απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της στελέχωσης των περιφερειακών ιατρειών και του κέντρου Υγείας Ευδήλου.

Ο δήμος Ικαρίας δήλωσε από την αρχή παρών σε αυτό το κάλεσμα, άλλωστε ο Δήμος Ικαρίας για αυτά τα θέματα -και όχι -μόνο έχει εκφράσει την άποψη του από το 2015, διατυπώνοντας συγκεκριμένη θέση η οποία μάλιστα αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου (160-2015). Με την οποία καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο (παρατίθεται σε παράρτημα) με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες μας. Με αυτές τις θέσεις έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει σε δυο παραστάσεις και μια κινητοποίηση με την συμβολή φορέων της Ικαρίας και των παροικιακών οργανώσεων της Αττικής στο υπουργείο υγείας».

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καλούν την Ικαριακή παροικία της Αττικής και όσους φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε αυτή την πραγματικότητα για της δομές υγειάς του νησιού, να αντισταθούν οργανωμένα. Με επόμενο σταθμό (μετά την συγκέντρωση των λαϊκών επιτροπών στην Ικαρία) τη μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα υγείας στο νησί μας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Δημοτική αρχή θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία της (εκλεγμένους δημοτικούς & τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης») στην συγκέντρωση υποστηρίζοντας  της διεκδικήσεις που προτάσσονται από Σωματεία Εργαζομένων, Συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και άλλων μαζικών φορέων της Ικαρίας,  και όσα αναφέρονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων για τα θέματα  υγείας όπως καθορίστηκε με την 160-2015  ομόφωνη  απόφαση του δημοτικού συμβούλιου Ικαρίας .

Η Θέση του Δήμου Ικαρίας για τα προβλήματα υγείας
Όλη η λογική μας  περιγράφεται με τη φράση:
«Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς Όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας».
• Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή από τους ασθενείς που  προσέρχονται, για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου & πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Διεκδικούμε την συμβολή των συναρμοδίων υπουργείων, σε τρεις καθοριστικούς τομείς για την δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου από τον Δήμο Ικαρίας.
1) Στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, 2) Στην δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, 3)  Στην οικονομική συμβολή του κράτους στο όλο εγχείρημα.
• Δεν εφησυχάζουμε και θα αντιδράσουμε άμεσα σε κάθε νέα προσπάθεια συγχώνευσης των Νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου.
• Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα  προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης.

ikariastore banner