Γράμμα προς τον κύριο Μουδιασμένο

Αθήνα  1/11/2012

Αγαπημένε μου Μουδιασμένε,

σου γράφω αυτό το γράμμα για να σε διασκεδάσω...ίσως λίγο σαρκαστικά.

Κλείσε τα μάτια σου και γύρνα πίσω,στα παιδικά σου χρόνια.Θυμήσου...τραγουδάκια και παραμύθια.Όλοι είχαμε μια γιαγιά που μας έλεγε παραμύθια...έστω μια δασκάλα, βρε αδερφέ.

Θυμάσαι εκείνο του Αισώπου με τον Τζίτζικα και τον Μερμυγκά; Σου έρχεται κάτι στο μυαλό,έτσι; Πόσες φουσκωμένες πιστωτικές έχεις στο πορτοφόλι σου; Θα ερχόταν κάποια στιγμή και ο Χειμώνας! Εκείνο το τραγουδάκι με τον γαϊδαρο με τα μεγάλα αυτιά που...το παχνί δεν τ΄άρεσε και ήθελε αρχοντιά; Πρόπερσι δεν ήταν που άφησες εκείνο το διαράκι στον Νέο Κόσμο για να χρεωθείς μέχρι τα μπούνια για ένα τριάρι στην Φιλοθέη; Μην σου θυμίσω και το κάμπριο...Ό,τι και να έκανες πάντως...με μεγάλα αυτιά έμεινες! Αμ, εκείνο με το μικρό καράβι που έμεινε αταξίδευτο; Πόσο επίκαιρο...Δε μάθαμε ποτέ τελικά ποιός θα φαγωθεί!...Απ΄ ό,τι φαίνεται, αρκεί να κοιτάξεις τον καθρέφτη!Το παραμύθι με τον λαγό και την χελώνα; Κόπιαζες χρόνια με ‘κάθε τρόπο’ να πάρεις προαγωγή,όχι μόνο για τα χρήματα...αλλά και για να είσαι κάποιος.Τώρα σε απέλυσαν...εκείνον που ήταν σταθερός και αξιοπρεπής, τον κράτησαν.

Όπως βλέπεις αγαπητέ Μουδιασμένε,δε ζητώ παιδεία, δε ζητώ γνώσεις Ιστορίας,θα ήταν μια ουτοπία, γιατί είμαστε...η άγρια φυλή των Λιλιπούα...ουα...ουα...ουα, όπως μας χαρακτηρίζει και το γνωστό άσμα της Λιλιπούπολης.

Ζητώ απλά να γυρίσεις στα παιδικά σου χρόνια,να θυμηθείς.Οι ψυχολόγοι λένε ότι ένα παιδί σχηματίζει τον χαρακτήρα του μέχρι τα έξι.Κάπου μέσα σου Μουδιασμένε είναι όλα.Βρες τα και γράψε μου και εσύ.Είναι απλά τα πράγματα.

Κουράγιο...θα ξεμουδιάσεις.

Σε φιλώ με αγάπη,
Μυρτώ Αξαρλή
mirtax_gr@yahoo.gr

Υ.Γ.Τελευταία μουδιάζουν και τα δικά μου πόδια.Παθαίνω και κράμπες.Μου είπανε ότι κάνουν καλό οι μπανάνες.Λες να αρχίσω να διαβάζω Ταρζάν; Λες να μου κάνει καλό;

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Μυρτώς Αξαρλή.

ikariastore banner