Φοβερό κλισέ στις μέρες μας να μιλάς στην κοντοπόδαρη μνήμη του νεοέλληνα, του νεοικαριώτη εδώ. Βλέπεις φέτος έχει να ασχοληθεί με την προβολή ή την προσβολή του από δυο διαφημίσεις. Οι εκλογές του Μάη και τα εθνικά/ευρωπαϊκά αποτελέσματά τους, πέρασαν και δεν ακούμπησαν, αφήσανε δε φαιδρή παρακαταθήκη και εκούσια κηλίδα στον εκλογικό χάρτη του νησιού μας 199 μαύρα, αγκυλωτά, ‘εθνικοσοσιαλιστικά’ ψηφαλάκια (σε σύνολο 6215 εγκύρων, δηλ. 3,2%). Εκατόν ενενήντα εννιά. Εκατόν ενενήντα εννιά. Αν τα βρεις και τα μαζέψεις δηλαδή, χτίζεις ένα νέο Ξυλοσύρτι. Ή μια ολόκληρη τοπική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα για τις Ευροεκλογές 2014 στην Ικαρία. Δείτε τις ψήφους που έλαβε το κάθε ψηφοδέλτιο συγκεντρωτικά στο νησί.

Εδώ και 14 χρόνια, μέσα από τη δουλειά μου για το Αρχιπέλαγος, αλλά και μέσα από πολυάριθμες διεθνείς επιτροπές και φορείς στους οποίους συμμετέχω, δίνω μία δύσκολη μάχη, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, με μοναδικό μου στόχο την ουσιαστική προστασία των ελληνικών θαλασσών, αλλά και την άμυνα των πραγματικών μας φυσικών πόρων.

Με σπουδές, έρευνα και θητεία στην τοπική βιωσιμότητα (χρήσεις γης, νησιωτικότητα, καταγραφή υγροτόπων Ικαρίας, δημιουργός της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Ικαρίας, χειριστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων (εθελοντισμού, χωροταξικού παρατηρητηρίου, Leader), ερευνητής ESPON της ΕΕ, εκδότης τοπικού ηλεκτρονικού περιοδικού για την Ικαρία (2000-σήμερα), τ. Σύμβουλος Περιφέρειας Β. Αιγαίου (εναλλαγή).

Το δικό τους κόμμα προανήγγειλαν, νωρίτερα (18/11), οι κτηνοτρόφοι στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.