Υπόμνημα Δημάρχου Αγίου Κηρύκου

Υπόμνημα προς την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας, έστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Κηρύκου, κος Σπυρος Τέσκος, προκειμένου να γνωστοποιήσει καίρια ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, ζητώντας παράλληλα διοικητική αλλά και οικονομική στήριξη.
 
Ξεκινώντας την επιστολή του, με το μείζον ζήτημα των συγκοινωνιών, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών, ο δήμαρχος, ζήτα άμεση σύνδεση των λιμανιών του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων με τον Πειραιά σε μόνιμη βάση, και τονίζει ότι, η πρόταση να εξυπηρετείται όλος ο νομός με ένα μόνο πλοίο δεν αποτελεί λύση αλλά πρόβλημα, εν όψει μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, κάνει λόγο για αξιόπιστες αερομεταφορές με χαμηλότερο κόστος ενώ ζητά και τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την ενδοδημοτική συγκοινωνία.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος αναφέρεται σε μια σειρά από έργα, η ολοκλήρωση των οποίων, βασίζεται στην παράταση ή ενεργοποίηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων. Πρώτα στη λίστα, είναι η επέκταση του λιμανιού και το καταφύγιο των τουριστικών σκαφών στον Άγιο Κήρυκο, καθώς και η αξιοποίηση των υδροθεραπευτηρίων "Σπηλιά" και "Ασκληπιός". Οι σχετικές μελέτες υπάρχουν, και αναμένεται η απόφαση της χρηματοδότησης για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθώς τα προαναφερθέντα έργα αποτελούν καίριες πηγές εσόδου για τον Δήμο.
 
Το υπόμνημα συνεχίζει με την ανάλυση αρκετών προβλημάτων που απασχολούν τους δήμους μας, όπως: έργα βιολογικών καθαρισμών σε διάφορους οικισμούς και δημιουργία ΧΥΤΑ, έργα φωτισμού και ύδρευσης, έργα οδοποϊίας και σχολικής στέγης. Για τα περισσότερα από τα παραπάνω ζητήματα, έχουν εκπονηθεί οι μελέτες, το κόστος είναι γνωστό και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις για οικονομική ενίσχυση.

Τελευταίο αλλά πλέον σημαντικό, αναφέρεται το ζήτημα του Γηροκομείου, μοναδικού στο νησί μας, το οποίο κινδυνεύει, λόγω έλλειψης των απαραίτητων οικονομικών πόρων. Το Γηροκομείο, το οποίο δεν είναι κρατικό, εποπτεύεται από την Ιερά Μητρόπολη  Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, λειτουργώντας ανταποδοτικά, με περιορισμένες παροχές προς 25 ηλικιωμένους- φιλοξενούμενους,οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κατάκοιτοι. Ζητείται λοιπόν η άμεση υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση του.

 


ikariamag

ikariastore banner