Τέλος οι πτήσεις με την Athens Airways


Επιβεβαιώθηκαν τα όσα εδώ και καιρό καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς της Ικαρίας σχετικά με την αεροπορική εταιρεία Athens Airways. Αν και με αρκετή καθυστέρηση, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κύρηξε έκπτωτη την εν λόγω εταιρεία καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «δεν υλοποιούσε σωστά τη συμφωνία που είχε υπογράψει και συγκεκριμένα υπήρχαν καταγγελίες για σωρεία καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων τα οποία μάλιστα πολλάκις δεν αντικαθιστούσε, με συνέπεια την ταλαιπωρία και τις εντονότατες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, ελέγχεται γιατί εκτελούσε τις πτήσεις με εξωσυμβατικά αεροσκάφη μισθωμένα από ξένες εταιρείες με ξένα πληρώματα, γεγονός που αντίκειται στους όρους του διαγωνισμού και των συμβατικών της υποχρεώσεων».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε προβεί προ καιρού σε προφορικές και έγγραφες συστάσεις για το ζήτημα, ενώ ήδη έχει επιβάλλει στην Athens Airways 22 πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ διευκρινίζεται ότι το επιβατικό κοινό που εξυπηρετούσε η εταιρεία δεν θα μείνει χωρίς αεροπορική σύνδεση και ήδη η Υπηρεσία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις υπόλοιπες εταιρείες για την κάλυψη εννέα γραμμών –και της Ικαρίας- που αφορούν την υπόθεση.

ikariamag

ikariastore banner