Σύσκεψη για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σοφία Θεολογίτου, συμμετείχε στις 13/4/10 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας παρουσία του Υφυπουργού, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Πετράκου, με την συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και των Υπουργείων. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις επιμέρους δεσμεύσεις χρηματοροών των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών και των Υπουργείων και τη συμβολή τους στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός επισήμανε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε για την ανάκαμψη της χώρας από την ύφεση και την δεσμευτική συμβολή των εισροών των κοινοτικών πόρων μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία» καθώς και των υπολειπόμενων εισροών από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Γ' ΚΠΣ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Στην τοποθέτησή της, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τόνισε την άμεση αναγκαιότητα του συντονισμού των δράσεων και των ενεργειών των Περιφερειών και των Υπουργείων από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προς την κοινή πορεία για την επίτευξη του στόχου.

ikariastore banner