Συσκέψεις για την επίσπευση υλοποίησης του ΕΣΠΑ

Συσκέψεις εργασίας είχε, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, με τους γενικούς γραμματείς των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 24/02/2010, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον καλύτερο συντονισμό των έργων και παρεμβάσεων, ενώ η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην διεκδίκηση πόρων από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων για έργα των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Μετά το τέλος των συσκέψεων, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, δήλωσε ότι: «Βρισκόμαστε στο πιο σημαντικό στάδιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και μέλημά μας είναι να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχαν καθόλου συμφωνίες, ενώ σε άλλες τις βρήκαμε σε νηπιακό στάδιο. Μετά από συντονισμένη δουλειά τώρα πλέον το πεδίο έχει ξεκαθαρίσει και άμεσα θα ξεκινήσουν οι προκηρύξεις όλων των παρεμβάσεων για τα νησιά της Περιφέρειας μας».